Emzirme döneminin şehir efsaneleri: Doğu bilinen çok yanlış var Emzirme döneminin şehir efsaneleri: Doğu bilinen çok yanlış var

Kış ayları genellikle her zaman meşakkatli geçer. Sert ve soğuk havaların zor şartları cildimizi de olumsuz etkiler. Nemi düşük, rüzgârlı havalardan sıcak mekânlara girişlerde cildimizin dengesi bozulabilir. Bu durumlar ciltte tahrişe, kızarmaya, kuruluk ve çatlaklara sebep olur.

Uzmanlar kolay ve basit yollarla kış aylarında cildin korunabileceğini belirtiyor.

Kış aylarında cildi korumanın yolları

Ilık duş alın: Kuru ve nemsiz havalarla temas eden cilt için sıcak ve uzun duşlar zararlı olabilir. Kısa ve ılık duşlarla cildinizi koruyun.

Orta seviye oda sıcaklığı: Termostatı 20 ile 26 derece arasında tutmaya, evlerdeki ısıtıcıların derecelerini orta seviyede çalıştırmaya özen gösterin.

Elleri ve dudakları nemlendirin: Eller ve dudaklar kış soğuklarından en fazla etkilenen yerlerdir. Elleriniz ve dudaklarınız için mutlaka yoğun nemlendiriciler kullanın.

Sıvı sabun kullanmayın: El ve ayak derileri özellikle kış aylarında en çok sertleşen derilerdir. Sıvı sabunla yıkamak daha fazla zarar verir. Öte yandan, çamaşır suları, çeşitli temizlik ürünleri cilde daha fazla zarar verebilir.

30 koruma faktörlü krem kullanın: Kış aylarında da olsa güneş kremi önemli. Özellikle karlı ve güneşli günlerde güneş kremi kullanın.

Editör: Yasemin Dülgeroglu