Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Türkiye’deki üniversite işbirliklerini güçlendirmek amacıyla Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent’i ziyaret etti. Ziyaretin temel konusu, eğitim politikaları, üniversiteler arası işbirlikleri ve küresel eğitimdeki gelişmeler oldu.

Rektör Prof. Dr. Akın Levent, misafirine gösterdiği nezaket ve ziyaret için teşekkür ederek, üniversitenin uluslararası işbirliklerinin güçlendirilmesinin önemini vurguladı. Bu bağlamda, daha fazla akademik paylaşım ve ortak projeler yapılması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Alpaslan Ceylan ise, gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkürlerini ileterek, üniversiteler arası iletişimin artırılması gerektiğine dikkat çekti. Bu tür ziyaretlerin akademik dünyada daha verimli ve güçlü ilişkiler kurulmasına olanak sağlayacağını ifade etti.

Lise öğrencisi telsiz anonsu geçti Lise öğrencisi telsiz anonsu geçti

İki rektör, ziyaret sırasında üniversitelerin küresel düzeydeki rekabetçi eğitim ortamında daha başarılı olabilmesi için birlikte yapılabilecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu. 

Editör: Merve Kiraz