Kullanıcıların ilgisini doğal ürünlere yönelttiği alanların başında ise saç bakımı geliyor. Bunun sonucunda doğal şampuanlar hangileri sorusuna yanıt arayan kullanıcıların sayısı giderek artıyor.

Günlük hayatta kişinin memnuniyetsizliğine neden olan sorunların başında saçlarının aşırı yağlanması, dökümesi, kırılması ya da yıpranması gelir. Bu sorunların altında yatan en önemli neden ise yanlış saç bakımı rutini uygulanması ve bu rutinde kimyasal içerikli şampuanlara yer verilmesidir. Siz de doğal şampuan önerileri almak ve en doğru seçimi yapmak için bitkisel şampuan önerileri listemizi inceleyebilirsiniz.

Sıra Marka  Puan
1 Davines Natural Tech Nourishing Şampuan  10/10
2 Kerastase Aura Botanica Bain Micellaire Şampuan 10/10
3 OGX Biotin – Collagen Şampuan 10/9.9
4 Fiyto Doğal Isırgan Otu Özlü Şampuan 10/9.9
5 Maximilian Glutensiz Doğal Argan Yağlı Saç Bakım Şampuan 10/9.8
6 Otacı 10 Bitki Özlü Şampuan 10/9.8
7 Axwell Premium Bambu & Keratin 10/9.8
8 Tresan Yağlı Saçlar için Dökülme Karşıtı Isırgan Otu Güçlendirici Bakım Şampuanı 10/9.8
Saçlarınızı Güçlendirecek En Doğal Şampuan Tavsiye Listesi

Saçlarınızı Güçlendirecek En Doğal Şampuan Tavsiye Listesi

Saçlarınızı ilk günkü tazeliğine kavuşturmak ve yeniden canlanmasını sağlamak için en doğal şampuan modelleri arasından seçim yaparak hayalinizdeki saçlara kavuşabilirsiniz.

Davines Natural Tech Nourishing Şampuan

Davines Natural Tech Nourishing Şampuan

Organik şampuan tavsiyesi listemizde en çok tercih edilen ürünlerin başında Davines Natural Tech Nourishing Şampuan gelir. Kolay kırılan, aşırı nemsiz ve kuru saçlarda kullanıma yönelik formüle edilmiştir. Saçlar çevresel ya da genetik faktörlerin etkisiyle kuruyup yıpranabilir ve kırılganlaşabilir. Nemini kaybetmiş ve kırılmaya başlamış saçları Davines Natural Tech Nourishing Şampuan onarır ve yeniden canlanmalarını sağar. Saçın günlük temizlik ve bakım sürecini nazik bir şekilde yapar. 

Cildi yormayan 5.5 pH değerinin yanı sıra içeriğinde bulunan bitki özleri, esansiyel yağlar ve küçük tahılları etkisiyle kaybettiği nem dengesini saça yeniden kazandırır. Sülfat, paraben ve sodyum içermeyen yapısıyla neme ve onarıma ihtiyaç duyan tüm saç tiplerinde günlük kullanıma uygundur.

Formülünde üzüm ekstresi bulunan Davines Natural Tech Nourishing Şampuan güneş ışınlarına karşı koruyucu etkiye sahiptir. Saçları kuruttuktan sonra serbest radikaller oluşmasını önler. Saçın doğal yapısını bozmadan temizleyen nazik bileşenlerden oluşur. Mandalina yağı saç derisini güçlendirerek yağ dengesinin kurulmasına katkıda bulunur.  Ylang ylang esansiyel yağları cildi yumuşatarak nemlendirir. Bozulan saç yapısını onararak saçın sağlıklı uzamasına katkıda bulunur.

Kerastase Aura Botanica Bain Micellaire Şampuan

Kerastase Aura Botanica Bain Micellaire Şampuan

En iyi bitkisl şampuan modellerinden Kerastase Aura Botanica Bain Micellaire Şampuan besleyici Brezilya nutil yağı ile zenginleştirilmiş kadifemsi bir dokuya sahiptir. Saçlardaki temel nemi uzaklaştırmadan kiri, yağı ve fazla ürün birikmesini ortadan kaldırır, ağırlıksız ve kabarık iplikler oluşturan yenilikçi micellar teknolojisinden faydalanır.

Karamelli pigmentlerle doğal olarak renklendirilmiş temizleyici saçları kirliliğe karşı korumayı başarır. Kuru saçlar için uygun bir formüle sahip olan Kerastase Aura Botanica Bain Micellaire Şampuan’ın formülü %96 doğaldır. Silikon, paraben ve sülfat içermeyen şampuan ıslak saça masaj yapılarak uygulanmalıdır.

OGX Biotin – Collagen Şampuan

OGX Biotin - Collagen Şampuan

Organik şampuan tavsiye listemizin popüler ürünlerinden OGX Biotin – Collagen Şampuan ince telli ve hacimsiz saçların kullanımına uygun formüle edilmiştir. Sülfat içermeye şampuan saçlara hacim ve parlaklık kazandırır.

Saç temizliği, saç bakım rutininin ve hijyeninin en önemli parçalarındandır. Saçlardaki yağı, kiri ve tozu temizlemek için en iyi bitkisel şampuan markaları arasında yer alan OGX Biotin – Collagen Şampuan saçı temizlerken aynı anda besler. Saçı yıpratmadan arındırır. Saçlara parlaklık katarak ince telli ve donuk saçları dolgunlaştırır.

Maximilian Glutensiz Doğal Argan Yağlı Saç Bakım Şampuan

Maximilian Glutensiz Doğal Argan Yağlı Saç Bakım Şampuan

En iyi bitkisel şampuan tavsiye listemizdeki popüler ürünlerden Maximilian Glutensiz Doğal Argan Yağlı Saç Bakım Şampuan her saç tipinde ideal nem seviyesini korur. Doğal yumuşaklık ve parlaklık kazandırır. Formülündeki doğal argan yağı ile saçlara özenli ve derinlemesine bakım yapar. Sülfat, paraben ve renklendirici içermez. Formülünde genel sağlık ve saç sağlığı açısından zararlı herhangi bir madde yoktur. 

Maximilian Glutensiz Doğal Argan Yağlı Saç Bakım Şampuan boyalı ve işlenmiş saçları etkili bir şekilde korur. Sarı, kızıl ve siyah saçlar için en iyi şekilde kullanılabilir. Saç boyasına ve saçın doğal yapısına zarar vermez. Doğal nemlendiricilerle saçı parlatır ve yumuşatır. Saç sağlığının iyileştirilmesine katkıda bulunur. Boya ve fön uygulamaları sonucu zarar gören saçlara ihtiyacı olan onarımı sağlar. Düzenli kullanım halinde son derece etkili sonuçlar alınmasına imkan verir.

Fiyto Doğal Isırgan Otu Özlü Şampuan

Fiyto Doğal Isırgan Otu Özlü Şampuan

Doğal şampuan önerileri listemizin sıradaki ismi Fiyto Doğal Isırgan Otu Özlü Şampuan en sağlıklı şampuan seçeneklerinden biridir. Özel formül kullanılarak üretilen Fiyto Doğal Isırgan Otu Özlü Şampuan’ın içeriğinde doğal ortamdan elde edilen ısırgan otu özü bulunur. Temel hijyen gereksinimini en iyi şekilde gerçekleştirmeyi sağlayan Fiyto Doğal Isırgan Otu Özlü Şampuan zayıf ve kırılgan saç tipine sahip olan kişiler için konforlu bir bakım sağlar. 

Doğal ısırgan özüyle güçlendirici etki sağlayan Fiyto Doğal Isırgan Otu Özlü Şampuan rutin hijyen ve bakım gereksinimlerine uygun bir şekilde kullanılabilir.

Otacı 10 Bitki Özlü Şampuan

Otacı 10 Bitki Özlü Şampuan

Doğal şampuan markaları denilince ülkemizde en çok sevilenlerden biri Otacı’dır. Otacı 10 Bitki Özlü Şampuan günlük olarak saçlar için ideal bir bakım deneyimi sunar. Günün herhangi bir saati kullanıldığında saçlarda besleyici formülünün etkisiyle canlandırıcı bir etki yaratır ve dolgun görünüm sağlar.

Sonbahar geldi hastalık sezonu açıldı: Peki nasıl korunacağız Sonbahar geldi hastalık sezonu açıldı: Peki nasıl korunacağız

Otacı 10 Bitki Özlü Şampuan’ın güçlü formülü tamamen bitkisel kaynaklardan oluşur. Adaçayı, melisa, mersin, kekik, lavanta, nane, biberiye, sığla, ardıç ve papatya Otacı 10 Bitki Özlü Şampuan’da bir aradadır. Alkol ve paraben barındırmayan en sağlıklı şampuan seçeneklerinden biridir.

Axwell Premium Bambu & Keratin

Axwell Premium Bambu & Keratin

Sağlıklı saçarın ihtiyacı olan doğal ve uçucu yağları yok etmeden saça ihtiyacı olan bakımı sağlayan Axwell Premium Bambu & Keratin bitkisel şampuan önerisi listemizin beğenilen isimlerinden. Formülünde sülfat bulunmaz. Böylece saç derisinin kuruması, tahriş olması ve kepek oluşması gibi istenmeyen durumlar ortadan kaldırılır. 

Doğal şampuan önerisi olarak sık paylaşılan Axwell Premium Bambu & Keratin’in formülünde bambudan elde edilen bitki esansı ve keratin proteini vardır. Bu sayede hızlı saç uzamasını desteklediği gibi saçın hacim kazanmasına ve güçlü bir kütiküle sahip olmasını destekler. Yeterli miktarda Axwell Premium Bambu & Keratin şampuan ıslak saça nazikçe masaj yaparak uygulanmalı, 2-3 dakika bekletildikten sonra bol suyla durulanmalıdır. 

Tresan Yağlı Saçlar için Dökülme Karşıtı Isırgan Otu Güçlendirici Bakım Şampuanı

Tresan Yağlı Saçlar için Dökülme Karşıtı Isırgan Otu Güçlendirici Bakım Şampuanı

Doğal şampuan önerisi listemizin etkili isimlerinden bir diğeri Tresan Yağlı Saçlar için Dökülme Karşıtı Isırgan Otu Güçlendirici Bakım Şampuanı’dır. Dökülmeye meyilli saçları güçlendirmeye yönelik bileşenlerden oluşur. İçindeki besleyici yağlar ve ısırgan otu saç kayıplarını azaltır, saç dökülmelerini önler. Sürekli ve düzenli kullanım halinde saç dökülmesini durdurma, uzamayı tetikleme ve saç sıklığını etkin bir şekilde artırma özelliği vardır. 

Ekstra yumuşaklık etkisi sayesinde saçların kolayca taranmasını sağlar. Saç tarama sırasında saçlarda yıpranma ve kopmayı önler. Tresan Yağlı Saçlar için Dökülme Karşıtı Isırgan Otu Güçlendirici Bakım Şampuanı’nın sahip olduğu özel bileşenler saçlarda ağırlığa ve sönmeye yol açmaz.

Editör: Saliha Kara