SAĞLIK

Kimsenin aklına gelmez!

Dondurma da süt tozu’ ve ‘tatlandırıcı hilesi şaşkına çevirdi. 18-20 TL’den ucuza satılan dondurmalara dikkat!

Abone Ol

Türkiye’de sıcaklıkların artması ile birlikte vatandaşlar serinlemek için dondurmaya talep gösterirken dondurma hakkında yeni bir iddia ortay atıldı.

Dondurmacılar, ucuz dondurmalarda süt yerine süt tozu; meyve yerine de tatlandırıcı ve renklendiriciler kullanıldığını belirterek uyarıda bulundu. Uyarıda; bazı dondurma üreticilerinin süt yerine süt tozu dahi kullanmayıp dondurmayı direkt su ile yaptığı ileri sürüldü. Ayrıca fıstıklı dondurma yapılırken bazı üreticiler tarafından Antep fıstığı yerine bezelye, yeşile boyanmış yer fıstığı gibi ürünlerin kullanıldığı aktarıldı.

Gerçek dondurmacılar ise ham madde, işçilik ve kira gibi giderleri katınca 1 top dondurmanın en az 18-20 TL’den satılması gerektiğini, topu 2-3 liraya satılan dondurmalardan vatandaşların uzak durması gerektiğini söyledi.

Uzun yıllardır dondurmacılık yapan Mustafa Polat ise "1 kilogram dondurma 250 TL’den aşağı olmamalı. Ancak bazı yerlerde dondurmanın topu 3-5 liraya satılıyor. Orada mutlaka bir hile vardır. Fıstıklı dondurmada bezelye, meyveli dondurmada tatlandırıcı kullanıyorlar. Bazı kişiler süt yerine süt tozu kullanıyor ancak bazıları süt tozu dahi kullanmayıp su ile dondurmayı yapıyor. Bu ciddi anlamda insan sağlığını tehdit ediyor. Vatandaşlarımız sıcak günlerde serinleyim derken sağlığından olmasın” ifadelerini kullandı.