Zayıflamak için diyet ve spor merkezlerinin yolunu tutanlar, kilo almak için efor harcayanlar… Her iki durumunda muzdaribi çok. Ancak uzmanlar kilo almanın vermektense daha zor olduğunu söylüyor.

Uzmanlara göre,  zayıfların yağı çok az, kas kütlesi ise daha fazla bu nedenle vücut yediği her şeyi yakıyor ve kilo almak oldukça zor hale dönüşüyor. Günlük alınan toplam enerji harcanan enerjiden daha az hale geliyor.

Aşırı zayıf  olmak özellikle genç erkek ve kadınlarda tahmin edilenden çok daha fazla stres yaratıyor.  Özellikle kıyafet seçimi zayıfların kabusu haline geliyor. Yaz tatillerinde erkek ve kadınlar mayo veya bikini giymek istemiyor. Daha bol kıyafetlerle vücutlarını gizlemeyi tercih ediyor.

Tıpta Zayıflığın Nedeni
“Sindirim sistemi bozuklukları, metabolizmayı hızlı çalıştıran hastalıklar, bağırsak parazitleri, emilim bozuklukları, kilo alma korkusu, psikolojik sorunlar, yeme bozukluğu, ilaçlar, fazla fiziksel aktivite, kanser, tüberküloz, kronik ishal ve uzun açlık süreleri” zayıflığı tetikliyor.

Ağrıyı bıçak gibi kesen o mucize ot! Ağrıyı bıçak gibi kesen o mucize ot!

Kilo almak için
Kilo almak için beslenme şeklinde çeşitliliğe gidilmesi ve vücudun ihtiyacı olan 40 besin öğesinin tüketilmesi gerekiyor
Zayıf birey, günlük normal besin  tüketimine 500- 700 veya 1000 kalori daha ilave etmesi kilo almayı kolaylaştırır.
 

Editör: Sena ERDOĞAN