Politika

Kılıçdaroğlu Tercan'da halka seslendi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Tercan'da halka seslendi. - Türkiye genelinde hakkınızı ve hukukunuzu kemal Kılıçdaroğlu Bundan sonra da savunacak. Bundan bilginiz olsun. - Esnaf sattığı ürünü yerine koymak istediğine yerine yenisini koyamıyor. SGK'sını ödeyemiyor. Bağ-Kur'unu ödeyemiyor.

Abone Ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Tercan'da halka seslendi. Toplam 17 dakika süren mitingde önce Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül söz aldı. Sarığül'ün teşekkür konuşmasının ardından CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu söz aldı. 

"Emekliye zammı Ocak'ta vereceğiz diyorlar. Asıl zammı Ocaktan sonra yapacağız anlamı taşıyor bu söylem. Göreceksiniz yağmur gibi zamlar gelecek. Sakın unutmayın. Ocaktan sonra, belediye başkanları seçiminden sonra, asıl zammı, mağduriyeti o zaman göreceksiniz. Vatandaşın ümüğünü nasıl sıktıklarını göreceksiniz. Önümüzdeki belediye seçimlerinde elinizi vicdanınıza koyun, adalet, hukuk ve insandan yana oyunuzu kullanın. " dedi. 

200 TL'lik banknotu eline alan Kılıçdaroğlu 200 TL'lik banknotun alım gücünü örneklerle anlattı.

"Bakın 200 tl 2009 yılında yürürlüğe girdi. O dönemle 200 TL'lik banknotla  131 dolar alınıyordu. Şimdi ise 7 dolar alıyorsunuz. 200 liranın nasıl pula döndüğünü çok daha iyi görüyorsunuz. Bu para ilk yürürlüğe girdiğinde 200 tl ile 44 kilo pirinç alınıyordu, şimdi ise 5 kilo alınıyor. 2009'da 14 kg kuzu eti alıyordunuz şimdi ise 600 gram alabiliyorsunuz." dedi. 

Eğer biz cansak memleketin içerisinde bulunduğu durumu, ekonomiyi düşünmek zorundayız. Eğer biz cansak memleketi mubadeleden çıkarmak zorundayız. bakınız 200 tl lik banknot çıktıktan sonra Erdoğan şu açıklamayı yapmıştı. " Para tıpkı bayrak gibi, milli marş gibi bir ülkenin gücünü itibarını bağamsızlığının simgesidir" demişti.  Doğru mu evet doğru. Bu gün 200 tl'nin durumunu özetledim." dedi.