GENEL

Kenelerden ve sivrisineklerden kolayca kurtulabileceğiniz yöntem

Yaz mevsiminin kâbusu kene ve sivrisineklerden korunma yolları pek çok kişi tarafından araştırılıyor.

Abone Ol

Kene ve sivrisinekten korunmak için tercih edilecek birçok farklı yol var. Basit önlemleri uygulayarak kene ve sivrisineklerden kurtulabilir ve geceleri rahat bir uyku çekebilirsiniz. İşte, sivrisinek ve keneleri uzak tutmanın yolları...

Her yaz mevsiminde kene ve sivrisinek sorunu ortaya çıkıyor. Bu durumla baş etmek ise zor ama mümkün. Kene ve sivrisineklerden kurtulmanın çok basit yolları var.

Öncelikle kene ve sivrisineklerin yaygın olduğu alanlarda bulunmaktan kaçınmak önemli. Özellikle su birikintileri, ormanlık alanlar ve yüksek otların bulunduğu yerlerde dikkatli olmak gerekiyor. Ayrıca diğer bir önemli konu uygun kıyafet seçimi. Uzun kollu ve bacaklı kıyafetler tercih etmek, vücudu kene ve sivrisineklere karşı korumanın etkili bir yolu.

KENE VE SİVRİSİNEKTEN KURTULMANIN YOLU

Sivrisinekleri soğan, sirke ve karanfil kokusu ile uzaklaştırılabilir.

Keneden kurtulmak için ise, limon, lavanta, nane ve portakal kokusu tercih edilebilir.  Bu haşerelerin bu kokuları sevmediği belirtiliyor.

Ancak kenenin riskli durumlara yol açacağı unutulmamalı ve kene ısırması gibi bir durumla karşı karşıya kalınırsa mutlaka doktora başvurulmalıdır.