Sağlık deposu olan kemik iliğinin faydaları saymakla bitmiyor. Kemik iliğini kaynatıp suyunu içerek ya da iliği yiyerek sağlığınıza sağlık katabilirsiniz. Peki kemik iliği vücudumuza ne gibi faydalar sağlar? İşte cevabı…

KEMİK İLİĞİ NEDİR?

Kemik merkezindeki süngerimsi dokuya kemik iliği denir. İnek ve kuzu gibi hayvanların kemik iliği dünya mutfağında önemli yer tutar. Tadı hafif ve tatlımsı olan ilik, genellikle çorba olarak tüketilir. Günümüzde kızarmış ekmekle servisi de yapılmaya başlandı. Lezzetinin yanı sıra pek çok faydası da var.

KEMİK İLİĞİNİN FAYDALARI NELER?

Vücuttaki kırmızı kan hücrelerine, beyaz kan hücrelerine ve trombısitlere dönüşen kan hücreleri içerir.

Bağırsak hareketlerini düzenler.

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

İçeriğinde bulunan maddeler sayesinde eklem ve kemik sağlığını korur.

Glukozamin maddesi inflamasyonu azaltır ve eklem ağrılarını hafifletir.

Kolajen bakımından zengin olan ilikli kemik, cilt sağlığını korur.

BİM’e Çift Kapılı Buzdolabı, Tam Otomatik Espresso Makinesi, Bulaşık Makinesi, Sandık Tipi  Derin Dondurucu Geliyor!! BİM’e Çift Kapılı Buzdolabı, Tam Otomatik Espresso Makinesi, Bulaşık Makinesi, Sandık Tipi Derin Dondurucu Geliyor!!

Daha iyi bir uyku uyumaya yardımcı olur.

KEMİK SUYU NASIL HAZIRLANIR?

Bir kilo ilikli kemiği tencereya alın ve kemiklerin üzerini geçecek kadar su ile doldurun.Tencerenin içine 2 çorba kaşığı kemik suyu ilave edin. Ardından 1 adet soğan, 1 adet havuç, kereviz sapını doğrayın ve suya katın. Sebzeleri tencereye doğanmış bir şekilde ekleyin.Suyun içine isteğinize göre baharat ekledikten sonra yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Et suyu kaynamaya başlayınca ocağın altını en kısık seviyeye getirin.Su kaynadığında üzerinde beyaz köpükler oluşacak, bunları muhakkak temizleyin. En az yarım saat kaynaması gerekiyor. Ardından soğutun ve buzlukta saklayın.

Editör: Yasemin Dülgeroglu