Kemah Oğuz köyünden Mustafa Gün'ün açıklamalarına göre, bölgede yaşayan yaklaşık 11 köyün tamamı küçükbaş hayvancılıkla uğraşıyor. Urfa'dan, Siverek'ten, Diyarbakır'dan ve Mardin'den gelen saman kamyonlarının birçok il ve ilçeden sorunsuz geçmesine rağmen, Kemah'daki hemzemin geçitte yaşanan sıkıntılar nedeniyle köylere ulaşım sağlayamıyor. Köylüler, özellikle saman sevkiyatı dönemlerinde sorun yaşıyor ve bu durum üreticilerin maddi anlamda zarar görmesine neden oluyor. Üreticiler kamyonlarla gelen samanı Kemah girişindeki köprüde boşaltmak zorunda kalıyor ve yeni nakliye araçları ile köylerine gitmak zorunda kalıyor. 

Bitlis'te İngilizce ve Çince eğitimin verildiği Özel Eren Fen ve Teknoloji Lisesi açıldı Bitlis'te İngilizce ve Çince eğitimin verildiği Özel Eren Fen ve Teknoloji Lisesi açıldı

Bu durum üzerine köylüler, hemzemin geçitte kontrollü geçiş imkanı sağlanmasını talep ediyor. Bu sayede hem saman sevkiyatı sorunsuz bir şekilde yapılacak hem de maddi olarak üretici zarar etmekten kurtulacak. 

Köylüler, daha önce mevcut AK Parti milletvekili Süleyman Karaman'a da bu konuyu ilettiğini ancak, 4 yıldır herhangi bir çözüm bulunamadığını belirtiyor ve yetkililerden konuya acil çözüm bulunmasını bekliyorlar.

Editör: Adem Küçükkaya