KÜLTÜR-SANAT

Kaz Dağları Hangi Şehirde? Nasıl gidilir ve özellikleri neler?

Yeşillerle kaplı cennetten bir köşe gibi olan kaz dağları ülkemizde iki farklı il sınırları arasında kalıyor.

Abone Ol

Pek çok kişi kaz dağlarının nerede olduğunu merak ediyor. Ülkemizin cennet köşelerinden biri olan kaz dağları sonbaharda ise renk cümbüşü ile doğaya ayrı bir hava katıyor. Peki, Kaz Dağları nerede? Nasıl gidilir ve özellikleri nelerdir?

Kaz Dağları Nerede?

Çanakkale ve Balıkesir illeri arasında kalan Kaz Dağları, Edremit Körfezi’nin kuzeyinde yer alıyor ve Kaz Dağlarının diğer bilinen adı İda Dağıdır.

Kaz Dağları Hangi İlde?

Kaz Dağları, Çanakkale ile Balıkesir sınırları arasında yer alıyor.

Kaz Dağları’na Nasıl Gidilir?

Sonbaharın temiz havasını solumak için gidebileceğiniz güzel alanlardan biri olan bu Dağlara İstanbul’dan özel araçla yaklaşık 7 saatte, İzmir’den özel araçla yaklaşık 8 saatte, Balıkesir’den özel araçla yaklaşık 1 saatte gidilebiliyor.

Kaz Dağlarının Özellikleri Neler?

Kaz dağları Marmara ve Ege bölgelerini birbirinden ayıran, Alp Dağlarından sonra dünyanın en çok oksijeninin olduğu yer olarak biliniyor. Bu doğal güzellikler, 1994 yılında Kaz Dağları Milli Parkı olarak koruma altına alınmıştır. Öte yandan Kaz Dağlarında buradaki çayırlardan toplanan Kaz Dağı Çayı da bulunuyor.

Kaz Dağları Ağaç Çeşitliliği Neler?

Kaz Dağlarının tepe noktalarında, Meşe, kayın, kestane ve gürgen ağaçları yer alıyor. Genel olarak yağışlı olan bu doğal alan yeşilliğini de bu yağışlara borçlu.