Çadır

Kamp denilince hepimizin aklına en başta tabi ki çadır geliyor. Peki “Çadırı neye göre nasıl seçmeliyiz?”, “Çadır alırken nelere dikkat etmeliyiz?” diyorsanız bu kısmı mutlaka okuyun derim.

Çadır seçerken dikkat etmeniz gereken 6 madde:

Boyut: Çadırınızın hem ihtiyaçlarınızı hem de kullanım şeklinizi karşılaması önemlidir. Çadırın içinde konforlu bir şekilde yaşayabilmek ve eşyalarınız için yer bulabilmek için yeterli büyüklükte olması gerekir.

Malzeme ve Kalite: Çadırınızın hem güvenli hem de dayanıklı olması önemlidir, böylece hava şartlarına uyum sağlar ve uzun süre kullanılabilir. Çadırın dış kumaşı çoğunlukla naylon, poliester veya polikarbonat gibi malzemelerden oluşur. Bunun yanında, suya ve güneşe karşı dirençli olması da önemlidir.

Malzeme ve Kalite: Çadırınızın hem güvenli hem de dayanıklı olması önemlidir, böylece hava şartlarına uyum sağlar ve uzun süre kullanılabilir. Çadırın dış kumaşı çoğunlukla naylon, poliester veya polikarbonat gibi malzemelerden oluşur. Bunun yanında, suya ve güneşe karşı dirençli olması da önemlidir.

Hava Koşullarına Uygunluk: Hangi mevsimlerde ve hava koşullarında kullanacağınıza bağlı olarak çadır seçimi yapmanız gerekebilir. Örneğin, 4 mevsim çadırlar ağır hava koşullarına dayanıklıdırken, yaz kampları için daha hafif ve havalandırmalı çadırlar tercih edilebilir.

Kurulum Kolaylığı: Çadırın kolay kurulabilmesi ve sökülebilmesi önemlidir. Hızlı kurulan bir çadır seçmek, zaman ve enerji tasarrufu sağlar.

Ağırlık ve Taşınabilirlik: Taşıma kolaylığı için çadırın ağırlığı ve paketlenmiş boyutu önemlidir. Özellikle uzun yürüyüşler veya kamp turları gibi etkinliklerde hafif ve taşınabilir bir çadır tercih edebilirsiniz.

Şişme Yatak

Kamp yaparken konforlu bir yatakta uyumak oldukça önemlidir. Muhtemelen tüm gün gezerek yorulmuş olacaksınız ve aradığınız yumuşacık ve rahat bir yerde yatmak olacak. Şişme yataklar yerden gelebilecek olan soğuğu kesiyor bu da kış günlerinde bile rahatça kamp yapabilmenize olanak sağlıyor.

Şişme yatak seçerken nelere dikkat etmeliyim?

Eğer şişme yatak alırken kafanızda bazı sorular varsa bu kısmı mutlaka okumalısınız.

Şişme yatağın kalitesi oldukça önemlidir. Kaliteli şişme yataklar hem daha konforlu bir uyku sunar hem de daha uzun süre kullanılabilir.

Bebeklerde kilo alımını kolaylaştırıyor zeka geliştiriyor! İnanılmaz besleyici bir destek atomu Bebeklerde kilo alımını kolaylaştırıyor zeka geliştiriyor! İnanılmaz besleyici bir destek atomu

Şişme yatak alırken valf kısımlarının tıkalı değil vidalı olmasına özen göstermelisiniz.

Şişme yatakların boyutlarına dikkat edin. Yatağın içine sığabileceği alanı ölçün ve buna göre bir şişme yatak seçin.

Özellikle kamp yaparken kullanmak için bir şişme yatak tercih edecekseniz mutlaka az yer kaplayan ve hafif olan modelleri tercih etmelisiniz.

Kampa giderken yanınıza almanız gerekenler nelerdir (4)_1280x720

Uyku Tulumu

Kampta uyku tulumu kullanmak, sıcaklık ve konfor sağlamak için mutlaka olması gerekenlerdendir. Uyku tulumu ne kadar kaliteli olursa, kampta o kadar rahat eder, gecenin soğuk iklim şartlarında üşümezsiniz. Ayrıca uyku tulumu kullanmak, vücut ısısını korumanın yanı sıra, uyku kalitesini de artırır. Uyku tulumu seçerken dikkat edilmesi gerekenler arasında; uyku tulumunun malzemesi, sıcaklık derecesi ve boyutu yer alıyor. Bunlara göre sizin için en iyi uyku tulumlarını listeledim.

Kamp Sandalyesi ve Masa

Kampların olmazsa olmazlarında biri de tabi ki kamp sandalyeleri ve masaları. Yalnızca kamp içinde değil tabi ki. Hem hafif hem de rahat. Yaz aylarında bagaja mutlaka atılmalı.

Kamp için en önemli unsurlardan biri yanınıza alacağınız eşyalarınızın küçük katlanabilir ve portatif olması bence.

Kamp Lambası

Kamp yaparken yanınıza almanız gereken en önemli ürünlerden bir diğeri de kamp lambaları. Özellikle şehirden uzak ve ıssız bölgelerde yapılan kamplar için gece karanlığında güçlü bir aydınlatma kaynağına sahip olmak gerekli. Kamp malzemeleri mutlaka kaliteli olmalı ve uzun vadede verimli şekilde kullanılmalıdır. Lamba modelleri genel olarak acil durumlarda hayati öneme sahip malzemelerin başında gelmektedir.

Kamp Ocağı

Tüm gün gezip yorulcağınız kamp günlüğünüzde karnınızda açık havada bir hayli acıkmış olacak. Bunun içine yanınıza mutlaka küçük bir kamp ocağı almalısınız. Peki kamp ocağı seçerken nelere dikkat etmeliyim diyorsanız bunlar arasında; ocağın malzemesi, yakıt türü, ağırlığı ve boyutu yer alıyor. Ayrıca kamp ocağı seçerken, kullanım kolaylığı ve taşınabilirliği oldukça önemli. Size kampta yanınıza rahatlıkla alabileceğiniz kamp ocağını ekledim.

Powerbank

Powerbank, elektronik cihazlarınızı şarj etmeniz için oldukça önemli bir eşyadır. Yanınıza powerbank almanız için bazı nedenler.

İletişim: Kamp sırasında acil durumlar veya iletişim için cep telefonunuzun şarjda olması önemlidir. Cep telefonunuzun şarjını tamamlamanızı sağlar ve iletişim halinde kalmanızı sağlar.

Güvenlik: Acil durumda kullanabileceğiniz bir ışık kaynağı olarak da işlev görebilir. El feneri veya dahili ışık özelliği olan bir karanlıkta etrafta gezinirken veya çadırınızı aydınlatırken size yardımcı olabilir.

Navigasyon: Harita veya navigasyon uygulamalarını kullanarak kamp alanında yolunuzu bulmanız gerektiğinde, akıllı telefonunuzun şarjının bitmemesi önemlidir. Bu tür durumlarda telefonunuzu şarj ederek navigasyonunuzu sürdürmenizi sağlar.

Eğlence: Kamp sırasında müzik dinlemek, fotoğraf çekmek veya e-kitap okumak gibi eğlence aktiviteleri için elektronik cihazlara ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu cihazların şarjını tamamlamanızı ve eğlencenizin kesintiye uğramamasını sağlar.

Güç Kaynağı: Kamp alanlarında genellikle elektrik prizleri bulunmaz. Cep telefonu, tablet, fotoğraf makinesi veya diğer taşınabilir elektronik cihazlarınızın şarjını kamp alanında sağlamak için kullanabileceğiniz bir güç kaynağıdır.

Kampa giderken yanınıza almanız gerekenler nelerdir (1)_1280x851

Termal Çanta

Kampa giderken yanımıza mutlaka almamız gereken ürünlerden biri de termal çantalar Yazın sıcaklığında buz gibi içeceklerinizi saklayabileceğiniz kolay ve taşınabilir çözüm . Yaklaşık 10 saate kadar yiyeceklerini ister soğuk ister de sıcak tutmak mümkün. Katlanabilir olması da yer kazanmanız açısından oldukça önemli. Yeteri kadar yiyecek ve içecek

Kamp Çantası

Tabi ki bu kadar eşyayı yanınızda rahatlıkla taşıyabilmeniz için sağlam, büyük ve konforlu bir kamp çantası gerekiyor.

Bu çantaya mutlaka güvenli ucu katlanabilir bıçak ve ateş yakmak için kibrit çakmak gibi yakıcı bir madde koymalısınız

Kampa giderken yanınıza almanız gerekenler nelerdir (2)_1280x782

Editör: Saliha Kara