Bazı uzmanlar kahvaltının bir aldatma öğünü olduğunu söylerken bazı uzmanlar için vazgeçilmez bir öğün.

Pek çok diyetisyene ve uzmana göre kahvaltı, vücudumuz enerjisini karşılayabilmek için kahvaltıya ihtiyaç duyar. Yine uzmanlara göre vücudumuz gece boyunca büyüme ve tamir amacıyla bol miktarda enerji harcar. Ancak dengeli bir kahvaltı ile enerjinin yanı sıra protein ve kalsiyum seviyesini takviye etmiş oluruz.

Şifa diye içtiğiniz bitki çayı zehir olmasın! Uzmanlar o bitki çayı için uyarıyor Şifa diye içtiğiniz bitki çayı zehir olmasın! Uzmanlar o bitki çayı için uyarıyor

Bu duruma karşıt görüşler de var. Bazı görüşlerde kahvaltının bir kamuoyu algısı olduğu iddia ediyor. Kahvaltıyla enerji aldığımız için kahvaltı günün en önemli öğünüdür deniyor. Ancak metabolizmayı tüm gün tükettiğiniz yiyecekleri parçalamak için harcadığınız enerjinin harekete geçirdiği de ortaya çıktı. O yüzden alınan bu enerji zaten yok oluyor. Buna rağmen; yapılan birçok çalışmada ise kahvaltı yapan kişilerin daha sağlıklı olduğu bulunmaktadır.

Aslında kahvaltı yapıp yapmamaktan çok kahvaltının içeriği daha önemli. Örneğin  yüksek proteinli kahvaltılar iştahı azaltır ve bir sonraki öğünde daha az besin tüketimini sağlar.Ayrıca; her ne kadar önermesem de, tatlı bir yiyecek tüketmek istiyorsanız eğer sabah saatlerinde tüketirseniz leptin hormonu daha dengeli olduğu için açlık seviyesi daha rahat korunabilmektedir.

Sonuç olarak; kahvaltının önemli olup olmadığına ilişkin kesin bir yanıt alınamıyor. Burada en önemlisi kendi açlığınızı dinlemek olur. Sabahları aç uyanıyorsanız kahvaltı sizin için lezzetli ve önemli bir öğün olacak. Her vücudun güne farklı başladığını unutmayın. Her zaman önemli olan tek bir şey var. Sağlıklı ve dengeli beslenmek.

Editör: Yasemin Dülgeroglu