Japonların yüzyıllardır kullandığı siyah pirinç uzun ömürlerinin sırrı olabilir mi? Japonyada adeta bir şifa kaynağı olarak ön plana çıkan siyah pirincin kanserden kolestrole, sindirimden cilt sağılığına birçok faydası bulunuyor. İşte detaylar...

FAYDALARI NELER?

Siyah pirinç, kolesterol seviyelerini düzenler. Kalp sağlığını destekleyerek kardiyovasküler sorunların riskini azaltabilir.

Sabah kahvaltısı kesinlikle yapmayın!!! Sabah kahvaltısı kesinlikle yapmayın!!!

Vücuttaki serbest radikallerle savaşarak kanser riskini azaltmada rol oynar.

Kan şekerini kontrol altında tutmaya yardımcı olur. Özellikle tip 2 diyabet riski taşıyan bireyler için fayda sağlayabilir.

Vitaminler, mineraller ve antioksidanlar açısından zengin bir içeriğe sahip olan siyah pirinç, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı korur.

İçerdiği vitaminler ve minerallerle cildin sağlığını destekler. Cilt hücrelerini serbest radikallere karşı koruyarak yaşlanma belirtilerini azaltır.

Siyah pirinç sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Sindirim sağlığını destekleyerek kabızlık gibi sorunları önleyebilir.

ZARARI VAR MIDIR?

Siyah pirinç aşırı tüketim sonucu kabızlığa neden olabilir. Alerji belirtileri, kaşıntı, kızarıklık, ödem veya mide rahatsızlıkları şeklinde ortaya çıkabilir. Bu nedenle, tahıl alerjisi olan bireylerin önce küçük miktarlarda deneme yapmaları önerilir.

NASIL TÜKETİLİR?

Normal pirinç pilavı nasıl yapılıyorsa siyah pirinç te aynı şekilde tüketilebilir.

Editör: Sena ERDOĞAN