30'lu yaşlara gelince ciltte artık kırışık ve ince çizgiler görülmeye başlar. Kazayağı görünümü ise can sıkıcı bir hal alır. Bu gibi lekeler, kırışıklıklar, sarkmalar belli yaşta başımıza gelse de öncesinde tedbir alınabilir. Uzmanlar güneş kremlerinin yeterli miktarda su içmenin, düzenli cilt bakımının ve beslenmenin cilt üzerinde ki önemini vurguluyor.

Japon uzmanlar gençleşmenin anahtarı olan o besinleri açıkladı…

TATLI PATATES

Uzmanlar, mor renkli tatlı patateslerin antioksidan açısından zengin olduklarını ve yaşlanma karşıtı özellikleri olduğunu söylüyor. Tatlı patates, C vitamini, B6 vitamini, potasyum, lif ve beta-karoten gibi önemli vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengin. Ayrıca düşük glisemik indeksi sayesinde tatlı patates, kan şekerini yavaşça yükseltir ve insülin hassasiyetini iyileştirebilir. İçindeki potasyum sayesinde kan basıncını düzenlemeye yardımcı olabilir.

Sakın bunları sürekli kullanmayın… B12 ve D vitaminini sıfırlıyor Sakın bunları sürekli kullanmayın… B12 ve D vitaminini sıfırlıyor

BALIK

Japon Beslenme Uzmanları, günlük öğünlerime her zaman biraz protein, özellikle de somon ve ton balığı gibi yağlı balıkları yemenin önemli olduğunu açıklıyor. Balık, özellikle yağlı balıklar (somon, uskumru, sardalya) omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Bu yağ asitleri, kalp sağlığını korur, beyin fonksiyonlarını destekler ve iltihaplanmayı azaltır. Ayrıca balık yemek kolesterol seviyelerini düzenlemeye yardımcı olur. Balık tüketimi, cilt sağlığını iyileştirir ve cildin nemini koruyarak daha sağlıklı bir görünüm sağlar. Doymuş yağ içermesi balıkları kırmızı ete göre daha sağlıklı yağ profili haline getirir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu