GÜNDEM

Instagram’a 18 yaş altı sınırı getirildi: Hangi önlemler yer alıyor? Gerçekten işe yarar mı

Instagram, 18 yaş altı kullanıcıları kısıtlamalar getirdiğini duyurdu.

Abone Ol

Genç hesapları adı verilen uygulama sayesinde reşit olmayan kullanıcıların içeriklere erişimi ve diğer kullanıcılarla etkileşimleri sınırlandırılıyor. Instagram'ın sahibi Meta web konuya ilişkin web sitesinde yaptığı açıklamada yeni hesapların Avrupa Birliği'ninde 2024'ün sonuna doğru yürürlüğe gireceğini duyurdu.

TÜRKİYEDE’DE SINIRLAMA OLACAK

Meta yetkilileri, genç hesaplarının diğer ülkelerle birlikte Türkiye'de de Ocak'tan itibaren kullanılmaya başlayacağını belirtti.

18 YAŞ SINIRLAMALI INSTAGRAM HESAPLARINDA NE GİBİ ÖNLEMLER ALINDI

Genç hesapları adı verilen yeni uygulama kapsamında, bu hesapları kullananların hesapları otomatik olarak gizli olacak. Böylece sadece kullanıcıların onayladığı takipçiler paylaşımlarını görebilecek ve kullanıcı sadece takipleştiği kişilerle mesajlaşabilecek.

UYGULAMADA ZAMAN VE SAAT KISITLAMASI

Ayrıca bu uygulama saat ve süre kısıtlaması da sağlıyor. Günlük bir saati aşan kullanımlarda kullanıcıya uygulamadan çıkma uyarısı verilecek. Öte yandan akşam saat 22:00 ile sabah saat 07:00 saatleri arasında uyku modu açılacak. Bu saatler arasında gelen bildirimler sessize alınarak mesajlara otomatik cevap verilecek. Ebeveynler de çocuklarının hesaplarını kontrol ederek sınırlamalar getirebilecek.

YETİŞKİN OLARAK KAYIT YAPILIRSA NE OLUR?

Yetişkin doğum tarihiyle platforma üye olan kullanıcıların ise tespit edilerek hesapların kısıtlı yani genç hesaplarına dönüştürüleceği belirtildi.

TEDBİRLER İŞE YARAR MI?

Genç kullanıcıları korumak amacıyla yapılan bu uygulamanın işe yarayıp yaramadığı zaman içerisinde görülecek. Ancak daha şimdiden kısıtlamalı hesaptan nasıl çıkabilirim araştırmaların yapılmaya başlandı.