SAĞLIK

İnsan Nasıl Sağlamlaşır? İnsanları Daha Sağlıklı Yapan Şeyler!

Daha sağlam bir metobolizma ve vücüt aslında tamamen bizim elimizde. Yapmamız gerekenler basit.

Abone Ol

Düzenli egzersiz yapmak

Düzenli egzersiz yapmak insan bedeni için en önemli etkenlerden biridir, kişi ne kadar egzersiz yaparsa beden o kadar rahattır ve aynı zamanda rahat hareket edebilir.

Meditasyon yapmak

Meditasyon ibadet olarak görünmesinin aksine herkesin yapması gereken aktivitedir. İnsanın biraz huzurlu bir şekilde zaman geçirmesi önemlidir.

Bol su içmek (içmemiz gereken değer kadar)

Her insanın günde içmesi gereken su miktarı değişebilir bunu kilonuz ve boyunuzun oranıyla öğrenebilirsiniz. Ancak her insan içmesi gerektiği kadar içmesi gerekmektedir, aksi takdirde böbrekleri susuz kalır ve ciddi hastalıklara kadar yol açabilir.

Uyku düzenini korumak

Uyku da tıpkı su içmek gibi kişiden kişiye değişen bir olgudur ancak her insan uyuması gerektiği kadar uyursa; uykusundan verim alır, enerjik olur, uykusuz olmak, verimli bir gün geçirir.

Zaman ayırmak ve bu zamanı kendin için harcamak

Her insan kendine günde en az 1 saat ayırmalıdır ve bu saati sevdiği aktivitelere, meditasyona, bakıma ya da kendini mutlu hissettirecek bir şeye ayırmalıdır.

Sağlıklı beslenmek

Her zaman sağlıklı beslenmek zorunda değiliz ancak arada fastfood tüketilebilir ancak adı üstünde arada tüketilmeli. Anne yemekleri ya da diğer adıyla ev yemekleriyle beslenmek fazla kilo artışını önler ve sağlıklı yaşama neden olur.

Temiz hava almak ve temiz yerlerde kalmak/yaşamak

Hayatınızda sizi motive edici şeyleri barındırın