Politika

İmamoğlu’nun yerini Sarıgül mü dolduracak?

Türkiye Değişim Partisi ile CHP’nin birleşme kararı almasının ardından “İmamoğlu’nun yerini Sarıgül mü dolduracak” algısı oluştu

Abone Ol

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetmesinin ardından Ekrem İmamoğlu ile arası açıldı. İkili seçim sonrası kahvaltıda buluştu, İmamoğlu, 'İstifa et, partinin başına ben geçeyim' mesajı verdi. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na 'Hayır' yanıtını verirken CHP’ de koltuk savaşı başladı.

Öte yandan CHP Erzincan Milletvekili seçilen Mustafa Sarıgül'ün Genel Başkanlığını yaptığı Türkiye Değişim Partisi Cumhuriyet Halk Partisi ile birleşme kararı aldı. 

Mustafa Sarıgül, konu ile ilgili açıklamasının bir kısmında, “İnsan hayatında önemli kararlar alması gereken zamanlar vardır. Devletler ve partiler de böyledir. Olaylar ve gelişmeler partileri bir noktaya getirir. Bir karar vermek zorunda kalırlar ve verdikleri kararla tarihe geçerler.”ifadelerini kullandı.

Yaşanan gelişmeler, “Acaba İmamoğlu'nun yerini Sarıgül mü dolduracak ?”, “Kılıçdaroğlu, Sarıgül’ü son aşamada İmamoğlu’na alternatif olarak mı düşünüyor?” algısını oluşturdu.


Senanur Erdoğan