Hakkari'de Cilo Dağı'na tırmanan dağcılar kara yağışına yakalandı Hakkari'de Cilo Dağı'na tırmanan dağcılar kara yağışına yakalandı

Erzincan'ın İliç ilçesinde faaliyet gösteren Anagold Madencilik'e ait Çöpler Altın Madeni'nde yapılması planlanan kapasite artışı ve yeni tesis projesi için verilen ÇED onayı, mahkeme kararıyla iptal edildi.

Erzincan İdare Mahkemesi, madenin çevreye ve bölge halkına vereceği zararlar göz önüne alınarak, projenin ÇED raporunu hukuka aykırı buldu. Daha önce de benzer sorunlarla gündeme gelen madende yaşanan bu gelişme, çevreciler ve bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılandı. 

Peki Neler Yaşanmıştı?

Anagold Madencilik, madenin kapasitesini artırmak ve yeni bir flotasyon tesisi kurmak için ÇED sürecini başlatmıştı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda projenin çevreye ve bölge halkına ciddi zararlar vermeyeceği öne sürülerek, o dönem Murat Kurum’un başında bulunduğu Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından 7 Ekim 2021 tarihli “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu” kararı “hukuka ve mevzuata uygun ÇED olumlu raporu verilmişti.

Editör: Mücahit Özdemir