Çok sayıda dikkat çekici olaya sahne olan II. Dünya Savaşı’nda bakın neler yaşanmış…

Ağrı'da coğrafi işaretle tescillenen geven balının tanıtıldığı festival başladı Ağrı'da coğrafi işaretle tescillenen geven balının tanıtıldığı festival başladı

Gizli Operasyonun Gazetede Çıkan Şifreleri
Batı Avrupa'yı işgal etmek için büyük bir gizlilik içinde operasyon planlandı. Operasyonun ayrıntılarından  sadece birkaç üst düzey subayın haberi vardı. Ancak Daily Telegraph gazetesinin bulmaca cevaplarında işgalle ilgili bir dizi şifreli kelime ortaya çıktı. Gazete endişeye neden oldu. Düşman casuslarının bir şekilde ordunun en üst kademelerine sızmış olmasından korkan Britanya gizli servisi harekete geçti. Ancak bulmacaları derleyen adamın tesadüf eseri kelimeleri kullandığı sonucuna varıldı.

Ren Geyiği
Nazi Almanyası'nın Sovyetler Birliği'ne saldırısına yanıt olarak İngiltere ve ABD, Sovyetler'i desteklemek için silah ve malzeme gönderdi. Malzemeler İngiliz denizaltısı ile taşındı. Sovyetler ise teşekkür için gemi kaptanına bir ren geyiği hediye etti. 

Roosevelt Patlatma Fişeğine Kurban Gidiyordu
Roosevelt, Churchill ve Stalin İran'da toplandı. Roosevelt, sağlık sorunlarına rağmen tehlikeli bir yolculuk yapmak zorunda kaldı. Zırhlı bir araçla İran'a gitmeyi planlayan Roosevelt, denizaltı ve torpido muhribi olan William D. Porter'ın sakarlığıyla adete ölüyordu. Muhabir yanlışlıkla bir patlatma fişeğini ateşledi ve Roosevelt ölümle burun buruna geldi. 

1940 Ölüm Maçı
 İşgal altındaki Ukrayna'da bir ekmek fabrikasının yöneticisi tarafından amatör bir futbol takımı kuruldu.  Takım Almanların en güçlü takımına karşı oynadı. Ukrayna takımı maçtan 5-1 ve 5-3'lük zaferle döndü. Ancak, bu zaferlerin ardından Ukraynalı oyuncuların çoğu Naziler tarafından öldürüldü ve bu maç 'Ölüm Maçı' olarak anıldı.
 

Editör: Sena ERDOĞAN