İçerisinde bulunan mineral, antioksidan ve vitamin zenginlikleri her suyu farklı bir hale getirebilir. Bu nedenle tüketilen suyun sık sık zenginleştirilmesi gerektiği uzmanlar tarafından vurgulanıyor. Suyu saf bir şekilde tüketmek yerine içine doğal vitamin ve mineral kaynakları ekleyebilirsiniz.

Damarları tıkıyor, beyni eritiyor: Her mutfakta kullanılıyor Damarları tıkıyor, beyni eritiyor: Her mutfakta kullanılıyor

İçtiğiniz suyu zenginleştirmek için  içerisine evde bulunan sağlıklı malzemeleri ekleyebilirsiniz. Özellikle limonlu su tüketimi vücud için oldukça yararlı. Uzmanlar aralıklı zamanlarda magnezyum takviyesi veya birkaç adet safran eklenmesi gerektiğini belirtiyor.  Tüm bu takviyeler vücudu dinç tutar, iyileştirir, susuzluğu giderir ve gün içerisinde daha enerjik hissetmenizi sağlar.

Uzmanlar, tüketilen suyun daha sağlıklı olması için maydanoz parçaları, çubuk tarçın, limon,ve salatalık dilimleri eklenebileceğini, bu sayede suyun kalitesi, faydası ve vücuda karşı oluşturduğu etkilerin çok daha verimli hale geleceğini belirtiyor. Susuzlukla bağlantılı olan birçok hastalık riskini bu şekilde önleyebilirsiniz.

Editör: Merve Kiraz