ERZINCAN

Aranılan işçilerden 5'i konteyner 3'ü araç ve 1'i kamyon içeresinde!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kayması ile ilgili bölgede son dakika açıklamalarında bulundu.

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ulaşılamayan 9 işçi için yeni detayları paylaştı. Yerlikaya, aranılan işçilerden 5'inin bir konteyner içersinde yer aldığı, 3'ünün araç içerisinde ve aynı bölgede yer aldığı, bir diğer şöförün ise kamyon içerisinde farklı bir bölgede yer aldığının tespit edildiğini aktardı.

Metal radar tespiti ile bölgede bulunan kütle üzerinde arama yapıdığını kaydeden Bakan Yerlikaya, yapılan çalışmalarda araçlara dair bir iz bulunması dahilinde o bölgeye yoğunlaşılacağını aktardı.

Yerlikaya, bir ihlalin olup olmadığı ile ilgili idari ve adli soruşturmaların sürdürüldüğünü belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ise 9 kişinin kayıp olduğu ve arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgede yer alan maden hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Bakan Bayraktar, “Bu maden 2004 yılından beri işletme ruhsatı olan bir maden. Yabancı bir şirketin operatörlüğünde devam eden faaliyetleri var. Ve ilgili tüm izinleri bu süreç içerisinde en son 2020 yılında da çevreyle alakalı ilave izinlerini almış bu çerçevede çalışan bir maden. Bizim açımızdan özellikle madencilik anlamında, işletmecilik anlamındaki denetimleri de çok yakinen takip edilen bir maden. En son denetim görevimiz buraya Ağustos ayında geçtiğimiz 2023 yılı Ağustos ayında yapılmış durumda. Ağustos'un başında buraya bir heyet gönderdik. Onların yaptıkları denetimlerde dün gerçekleşen maden kazasıyla alakalı herhangi bir tespit yok. Dolayısıyla bu zaman içerisinde ne olmuş olabilir? Kazaya neyin sebebiyet verdiğiyle alakalı araştırmamız devam ediyor.” ifadelerini kullandı.