Yalnızlığın ve sosyal izolasyonun fiziksel sağlığa zararları Yalnızlığın ve sosyal izolasyonun fiziksel sağlığa zararları

Pek çok insan göz sağlığı için uzmanlar tarafından önerilen besinleri tüketiyor ve kürler deniyor. Bu noktada İbn-i Sina'da asırlar öncesinden göz sağlığına yararlı olabilen bir kür önerisinde bulunmuş. İşte İbn-i Sina'nın önerdiği o kür...

İBN-İ SİNA’NIN GÖZ SAĞLIĞI İÇİN ÖNERDİĞİ KÜR

İbn-i Sina daha 1000 yıl öncesinden havucun göz sağlığına faydasını söylemiş. Havuç içinde yüksek oranda A vitamini barındırıyor. Bu da gözün ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri karşılama konusunda yardımcı olabiliyor.

İbn-i Sina'nın  daha o dönemler önerdiği havuçlu kür, göz sağlığına faydalı olarak ön plana çıkabiliyor. Üstelik bu kür pratik bir şekilde hazırlanıyor.

HAVUÇLU KÜR: 2 adet havucu kuyruk kısmından kesin ve uzunlamasına dilimleyin. Ardından fırın tepsisine koyun ve ortalama 5 dakika fırında bekletip çıkarın. Ardından geniş bir kaba koyduğunuz karışıma bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Dada sonra iyice ezin. Hazırlanan kürün her gün düzenli tüketilmesinde fayda var.

HAVUCUN FAYDALARI

Gözün görüş açısını güçlendirir. Katarak riskinin azaltır. Gözdeki damarları güçlendirmede fayda sağlar.

Editör: Yasemin Dülgeroglu