ERZINCAN

Hem ‘Yarınlara’ Hem ‘Yaralılara’ Işık Tutuyorlar

AFAD ile koordineli olarak görev yapan Erzincan “MEB AKUB” ekipleri yarınların ve yaralıların umudu oluyor!

Abone Ol

Millî Eğitim Bakanlığınca 81 ilde kurulan tamamı öğretmenlerden ve Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarından oluşan Arama ve Kurtarma Birimi (AKUB) ekipleri vatandaşın umudu oluyor.

Yaptığı çalışmalarla Erzincan’da ön plana çıkan Erzincan MEB AKUB ekipleri ise hem olası afetlerde sahada görev alıyor hem de okullarda bilgilendirici ve eğitici etkinlikler düzenliyor.

Arama Kurtarma Aracı Tahsis Ettiler!

Tüm bu faliyetlerle yetinmeyen Erzincan MEB AKUB ekipleri daha fazla fayda sağlamak amacıyla kendi imkânları ile bir arama kurtarma aracı tahsis etti.

Enkazda ihtiyaç duyulan kesme, ayırma, ram seti gibi malzemelerin ve trafik kazalarında araçları çekebilmek için vincin bulunduğu araç, MEB AKUB’un kullanımına sunuldu.

Arama kurtarma aracını tanıtan MEB AKUB Lideri Ahmet Ateş, aracın Refahiye Kaymakamlığından tahsis edildiğini belirtti. Uzun bir süre kullanılmayan aracın birçok bakıma ihtiyacı olduğunu aktaran Ateş, “Aracın bakımlarının hepsini MEB AKUB ailesi olarak bizler karşıladık. Ve aracı kullanılır hale getirdik.” şeklinde konuştu. 

Ateş, aracın trafik kazalarında, AFAD’ın destek talebinde, okullarda verilen eğitimlerde ve MEB AKUB personelinin gelişiminde kullanıllıcağını aktardı.