ERZINCAN

Hem serinletiyor hem de görsel zenginliği ile büyülüyor; Kemah Soğuk Sular

Erzincan - Kemah yolu üzerinde bulunan Kemah Soğuk Sular Mesire Alanı, yaz aylarında ferahlamak isteyen ziyaretçilerini ağırlıyor.

Abone Ol

Yaz aylarında oldukça yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan bu mekan, kaynak sularının oluşturduğu küçük göletler, şelaleler ve doğal güzelliğiyle görenleri büyülüyor. Doğası, serin suları, yeşillikleri ve manzaralarıyla yabancı turistleri de Kemah’a çeken mesire alanı piknik yapmak ve serinlemek için oldukça tercih edilen bir alan.

Fotoğrafçıların da sıkça tercih ettiği Kamah Soğuk Sular Mesire Alanı hem gün boyu hem de güneş batımında inanılmaz görsellere sahip. İnsana huzur veren görüntülerin karelere yansıdığı bu mekânın suları ise  aşırı soğuk olması ile ünlü. Doğal kaynak olan Kemah soğuk suları ferahlatan serinliği ile yaz günleri ve piknik için ideal sayılan yerlerden. Bir işletme tarafından çalıştırılmakta olan mesire alanında giriş ücreti mevcut. Bu ücret değişim gösterebiliyor. Ziyaret saatleri ise her mesire alanı gibi. Sabah erken saatte alan halka açılır ve hava kararana kadar ziyaretçilerin hizmetinde açık tutulmakta.

 

Adres: Aşağıgedik, Pk: 24400 – Kemah / Erzincan

Nasıl gidilir?

Basit bir yol izlemeyle bulunabilir. Kemah Soğuk Sular Aile Piknik Alanı iç yolunu takip ettiğinizde mesire alanına ulaşım sağlayabilirsiniz. Erzincan merkez konumundan gireceğiniz karayolundan, Kemah yoluna girdiğinizde yolun ilerisinde Fırat Nehri size eşlik edecektir. Yaklaşık 1 saat 30 dakika sürecek olan bu yolculuk, Kemah Tren İstasyonu ilerisinde tabelaları takip ederek sola dönmenizle son bulacaktır.

Hala keşfetmediyseniz  rotayı buraya mutlaka çevirin. Bu sıcak ve bunaltıcı yaz aylarında serinlemek için en ideal yer olacağını sizler için bir kez daha belirtelim.