Bir temizlik firmasında yapılan araştırmaya göre temizlik yapan insanların daha az sitresli olduğu ortaya çıktı.
Ketchum Global Research & Analytics tarafından yapılan bir araştırmada 2.008 yetişkin incelendi. Ankete katılanların yüzde 72'si temiz bir evde daha iyi uyuduğunu belirtirken yüzde 80'ini daha rahat hissettiğini iletti.
Temizlik yapmanın psikolojik faydalarını ise şöyle sıralamak mümkün;

Geleceğin yaşam sırrı: Siyah sarımsağın faydaları neler Geleceğin yaşam sırrı: Siyah sarımsağın faydaları neler


Stresiniz azalır;
Günlük stresi azaltmada temizliğin etkisi bilimekte. Temizlik sırasında odaklanma ve arınma duygusu kişilere zihinsel bir rahatlık sunarak stresin azalmasına olanak sağlıyor. Böylece günlük stresi azaltıyor


Duygusal rahatlama düzeyiniz artar;
Yaşadığınız ortamın temizliği fisiksel temizliğinizin yanı sıra duygusal olarak da rahatlamanıza yardımcı olur. Çevrenizde ki karmaşanın azalması ve güzel kokular zihninizi daha dingin hale getirecektir. Dağınıklık, kir ve kötü kokular  huzursuz hissetmenize sebep olabiiliir. 


Enerjiniz tazelenir;
Bulunduğunuz alanı temizlediğinizde fisiksel olarak aktif olmanız kısa süreli yorgunluğa sebep olsa da vücüdunuzda ki endorfin seviyeninin artmasını sağlar. Endorfin, mutluluk ve iyilik hissi sağlayan doğal bir kimyasaldır. 


Yaratılıcılığınız artar;
Temiz ve düzenli bir ortam zihinsel olarak da temizlenme sağlandığından yeni fikirler üzetmenize katkıda bulunacaktır.


Bağımsızlık hissinizi artırır;
Yaşadığınız ortamın düzenini sağlamak ve temizliğini yapmak işleriinizi yalnız halletme becerinizi geliştirmenize yardımcı olur. Bu durum bağımsızlık duygunuzu ve özgüveninizi artıracaktır.


Bazen hiç vaktiniz yokken misafir ağırlamak zorunda kalabilir  ya da yaşadığınız alanda her zaman ferah hissetmek isteyebilirsiniz. Bunun için temizliği ertelemeden ve düzenli yapmak kendiniz için yapabileceğiniz büyük iyiliklerden biri.

Editör: Yasemin Dülgeroglu