"Hastalık hastalığı" olarak da bilinen "hipokondriyazis" tanısı konulmuş kişiler hasta olmamak için sürekli evham yapar ve endişe duyarlar. Ancak yapılan araştırmalar sürekli endişe duymanın tam tersi bir etki gösterdiğini ortaya koydu. Buna göre İngiltere'de yapılan bir araştırmada "hastalık hastası" kişilerin doğal hem de doğal olmayan nedenlerden dolayı daha erken öldüğü tespit edildi.

Araştırmaya ilişkin yapılan açıklamada birçok kişide hafif de olsa hastalık hastalığına rastlanılabileceği ancak bir tarafta "ciddi bir hastalığa yakalanmamak için bazı insanların sürekli endişe ve acı içinde yaşadığı aktarıldı.

Araştırmada, hipokondriyazis tanısı konulmuş 4 bin 129 kişi ile bu hastalığı olmayan 41 bin 290 şahsın verileri incelendi. Binlerce kişiye ait 24 yıllık veriler analiz edildi. 

Kabızlık problemi yaşayanlar dikkat! Klozet kullanmak ne kadar doğru? Kabızlık problemi yaşayanlar dikkat! Klozet kullanmak ne kadar doğru?

Araştırmacılar; bu rahatsızlığa sahip kişilerde intihar riskinin daha düşük olabileceğinin öne sürüldüğünü ancak yaptıkları bu çalışmada hipokondriyazis tanısı konmuş kişilerde intihar oranının olmayanlara göre 4 kat daha fazla olduğunu gözlemlediklerini ifade etti.

Editör: Sena ERDOĞAN