KÜLTÜR-SANAT

Hamileyken okunacak 8 kitap

Anne, baba olmaya hazırlanan çiftlerin bebek doğmadan önce okuması gereken kitaplar…

Abone Ol

Bebeklerin doğumundan itibaren ebeveynlerin de tatlı telaşı başlar. Bebek doğduktan sonra yapılması gereken her şey ebeveynleri ürkütür, kafa karışıklığına neden olur. Tam da bu yüzden profesyoneller için bile rehber sayılabilecek kitaplar onlar için süreci rahatlatır ve daha kolay hale getirir.

Arama motorunda ne, nasıl yapılmalı gibi soruların doğru yanıtlarını bulmak için uğraşmaktansa hamilelik sürecinde yol gösteren, rehberlik eden kitapları okumak ebeveynleri bekleyen süreç için en ideali olur.

İçsel Doğum
Kitap,  anne ve baba adayları için doğal, içgüdüsel bir hazırlık yaklaşımını kolay uygulanabilir pratiklerle aktarıyor.  Doğuma hazırlanırken dönüp içimize bakarak neler keşfedebiliriz? Ağrıyla baş etme yöntemleri hayatımızın bir parçası haline gelirse ne olur? Hamilelik ve doğum yolculuğu bizi nereye götürürse götürsün, anda kalıp deneyimimize sahip çıkmak için neler yapabiliriz? Bu soruların cevabı kitapta.

Tracy Hogg – Yeni Annelere Mucize Çözümler
Kitap; basit, anlaşılır ve akılcı önerileri ile yeni annelerin sorunlarına çözümler öneriyor.  Hamilelik döneminde annelere bebeğin bakımı ile ilgili tavsiyelerde bulunan yazar, ebeveynlerin günlerini planlayabilmesini, bebeklerinin bakımını daha kolay yapabilmesini hedefliyor.

Ina May’in Doğuma Hazırlık Rehberi
Ina May bir ebe. Doğumu kolaylaştırabilecek hareket, şarkı söyleme, kahkaha atma gibi yöntemleriyle doğal doğum felsefesini savunuyor.  “Ina May’in Doğuma Hazırlık Rehberi” kitabında, hamileliğe ve doğuma gerçekçi ve tamamen pozitif bir bakış açısı sunuyor.

Doğal Doğum Felsefesi
 Doç. Dr. Gülay Rathfisch, uzun yıllardır doğum alanında çalışan bir uzman gözüyle doğal doğuma dair deneyimlerini ve izlenimlerini aktarırken, bu doğal süreçlerin doğal akışında devam edebilmesi için nelerin gerektiğini de açık bir dille anlatıyor.

Bebeğinizin İlk Yılında Sizi Neler Bekler? – Arlene Eisenberg, Heidi E. Murkoff ve Sandee E. Hathaway
Kitab, anne ve babaların bebeklerinin ilk yıllarında bilmek isteyeceği tüm ayrıntıları okuyucuları ile buluşturuyor. Aylık düzene göre hazırlanan kitap, bebek bakımı ile ilgili kapsamlı bir rehber özelliği taşıyor. Bebeğinizin yakalanabileceği hastalıklar ve kazalarla ilgili ilk yardım bilgileri de içeren; Bebeğinizin İlk Yılında Sizi Neler Bekler kitabı, anne ve babalığa yeni adım atanların ebeveynlerin yardımına koşuyor.

Hamilelik, Doğum ve Bebek
Doğru bilgi ile desteklenen bir anne-baba adayının yolculuğunun nasıl kolaylaşacağını çok iyi bilen yazarlar, gebelik sürecinde, doğum sırasında ve sonrasında yaşananları pozitif bir dille özetlemiş, olası sorunlara karşı alınabilecek önlemleri de gerçekçi bir bakış açısıyla yansıtmışlar. 

0-1   Başla! – Dr. Şirin Seçkin
Anne ve babalara kılavuz niteliğinde hazırlanan kitap hamilelikte ve sonrasında anne, hafta hafta, ay ay bebek bakımı, hastalıklar, aşılar ve aşı türleri, beslenme, anne sütünün önemi, ek ve katı gıdalara geçiş, zehirlenmeler, kazalar, ilkyardım ve güvenlik gibi pek çok konuyu ele alıyor.

Emzirme Sanatı
"Emzirme Sanatı" kitabı, emzirme ile ilgili her şeyi bulabileceğiniz bir kaynak. Kuruluş tarafından hazırlanan bu rehber kitap, sadece nasıl emzireceğinizi anlatmıyor; bebeğinizle bağınızı nasıl kuvvetlendirebileceğinizden memeden keserken nelere dikkat edebileceğinize kadar birçok detaylı konuda da kıymetli ve kanıta dayalı bilgiler içeriyor.