Doğal balın faydaları saymakla bitmezken, gerçek ve sahte balı nasıl ayırt edebiliriz soruları soruluyor. Balın sahte olup olmadığını anlamak için dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar var.

İşte gerçek bal ile sahte balı birbirinden ayırt ederken kullanmanız gereken yöntemler ve dikkat etmeniz gereken unsurlar…

1) Şekerlenme

Domuz bağı vahşeti nedir? Nasıl yapılır? Hizbullah ile ilişkisi ne Domuz bağı vahşeti nedir? Nasıl yapılır? Hizbullah ile ilişkisi ne
  • Sahte bal ile gerçek balı birbirinden ayırt etmek istiyorsanız, dolapta veya soğuk bir yerde bekletin. Gerçek bal yaklaşık iki aylık sürenin sonunda şekerlenecektir. Ancak sahte bal şekerlenmez.

2) Renk ve koku

  • Genellikle gerçek balın rengi sahte bala göre daha koyu olur. Burada öneli olan şu ki sahte bal üretenler renk koyuluğu için madde kullanabilir. O yüzden diğer unsurlarda önemli. Kokusuna gelince gerçek bal sahte bala göre daha hafif bir kokuya sahiptir.

3) Akışkanlık

  • Gerçek bal oldukça akışkan bir yapıya sahiptir. Eğer bal sahteyse kesik kesik akar. Ancak gerçekse bal daha akışkan olur ve kesilmeden uzayıp gider.

4) Kıvam

  • Kıvam gerçek balla sahte balı birbirinden ayırt etmede önemli bir unsurdur. Gerçek bal sahte bala oranla daha kıvamlı bir yapıya sahiptir.

5) Tat ve yanma

  • Gerçek balın keskin ve damağı yakan bir tadı olur. Gerçek balın yoğun ve keskin tadını hissetmemeniz mümkün değil.

6) Ateşte yakma

  • Son yıllarda alışılmışın dışında bir test yapılıyor. Sahte bal ateşte tutuşup çıtırdayarak yanıyor. Ancak gerçek bal asla yanmıyor.

Editör: Yasemin Dülgeroglu