Bu lekeler sağlık sorunu olabileceği gibi kişileri estetik açıdan da rahatsız eder. Peki, evde doğal yollarla güneş lekelerinden kurtulmak mümkün mü? Detaylar haberimizde…

1) Pirinç Suyu Maskesi

Asyalıların güzellik sırlarından birisi olan pirinç, ciltteki lekelere karşı oldukça etkili. Yarım fincan pirinci bir kaba döküp kabın yarısına gelecek kadar su ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra yaklaşık yarım saat bekletin. Süzgeç yardımıyla pirinçleri ayırıp arta kalan suyun içine kâğıt havlu batırın. Fazla suyu sıktıktan sonra havlu kâğıdı yüzüne yerleştir ve 15 dakika bekletin. Ardından yıkamanıza gerek yok bu şekilde kalabilir.

2) Limon Suyu

Limon suyunun faydaları biliniyor. Cilt lekelerini hafifletme konusunda da limon suyu oldukça etkili.  Taze sıkılmış limon suyunu bir pamuk yardımıyla güneş lekelerinin üzerine sürün ve yaklaşık 10-15 dakika bekletin. Ardından cildinizi ılık suyla durulayın. Haftada birkaç kez bunu uyguladığınızda işe yaradığını göreceksiniz.

3) ALOE VERA

Prenses Kate kemoterapi tedavisi oldu ancak saçları dökülmedi. Peki neden? Prenses Kate kemoterapi tedavisi oldu ancak saçları dökülmedi. Peki neden?

Aloe vera, cilt yenilenmesini hızlandıran ve cildi nemlendiren özellikleriyle biliniyor. Aloe vera yaprağını kesin ve içindeki jeli çıkartın. Bu jeli güneş lekelerinin üzerine sürün ve yaklaşık 30 dakika bekleyin. Daha sonra cildinizi ılık suyla yıkayın. Günde iki kez uygulamanızda fayda var

4)Patates Maskesi

Patates,lezzetli yemeklerin dışında cilt bakımında da işe yarıyor. 1 adet orta boy patatesi rendeleyip üzerine 1 çay kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı süt ve kıvam alana kadar yulaf unu ekleyin. Krem kıvamına gelene kadar tüm malzemeleri karıştır. Karışımı yüzünüze maske gibi sürün ve yaklaşık 20 dakika kadar bekletin. Uygulama sonrasında cildinizi yıkayın.

Editör: Yasemin Dülgeroglu