Dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış sonrasında taşkınların meydana gelen merkeze bağlı Günebakan Köyü’nde Vali Mehmet Makas incelemelerde bulundu.

Mehmet Makas, beraberinde Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ile birlikte Günebakan Köyü’nde meydana gelen taşkınların yaşandığı alanları gezerek, İl Özel İdaresi, AFAD ve DSİ yetkililerinden bilgiler aldı.

Erzincan'da uyuşturucu operasyonunda 1 kişi tutuklandı Erzincan'da uyuşturucu operasyonunda 1 kişi tutuklandı

İlgili kurumların bölgeye kısa süre içerisinde ulaştığını ifade eden Vali Mehmet Makas, temizlik çalışmalarının da kısa sürede başlayacağını belirterek, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Sel felaketinin hemen hemen her yıl yaşandığı Günebakan Köyü’nde değişmeyen iki şeyden biri sel felaketi, ikincisi yetkililerin olay yerine giderek inceleme yaptıktan sonra fotoğraf kareleri ile birlikte vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra geri dönmesi.

Vatandaş her yıl aynı korkuyu yaşadıklarını belirterek geleneksel hale gelen sel felaketi ve geçmiş olsun dileklerinin dışında herhangi bir girişimin olmamasından ve önlem alınmamasından yakındı.

Editör: Adem Küçükkaya