SAĞLIK

Gözlere faydasına inanamayacaksınız! Şahin gibi bakan gözler için bu besini tüketin

Besinlerin göz sağlığı üzerindeki etkilerini bilmeyen yok. Üstelik bazı sebze ve meyveler gözleri tehdit eden hastalıklara karşı da kalkan görevi görüyor.

Abone Ol

Peki hangi besinler göz sağlığına iyi gelir? Uzmanlar ne öneriyor? İşte cevabı…

Son yıllarda teknolojiden, güneş ışınlarına,sağlıksız beslenmeden uyku düzenine pek çok şey göz sağlığımızı tehtit ediyor. Uzmanlar ise sağlıklı gözler için, kilo kontrolüne dikkat etmekten, düzenli egzersiz yapmaya, sigara ve alkol kullanmamaktan, güneşli havalarda güneş gözlüğü kullanmaya, bilgisayar ve telefon ekranı karşısında zaman zaman gözleri dinlendirmeye karşı öneride bulunuyor.

Göz sağlığı için hayatımızda olması gereken besinler:

HAVUÇ

Havucun göz sağlığına faydası  yüzyıllardır biliniyor. Bol miktarda A vitamini içeren, B, C, D ve E vitaminleri açısından da oldukça zengin olan havuç, karoten, şeker ve fosfor içerikleriyle de göz sağlığına fayda sağlar. Günde bir-iki tane orta boy havuç tüketerek gözlerinizi korumak ve güçlendirmek mümkün.

YEŞİL SEBZELER

Yeşil sebzelerin hemen hepsi göz sağlığına çok faydalı. Ispanak, marul, kara lahana, brokoli ve Brüksel lahanası gibi sebzeler beta karoten, lutein ve zeaxantin içermeleri  bu sebzeleri, özellikle retina açısından oldukça faydalı hale getiriyor.

KIRMIZI ET

Kırmızı et, protein, demir ve çinko bakımından oldukça zengin.  Kırmızı et tüketimi vücudun çinko ihtiyacını büyük oranda karşıladığı için göz sağlığına da faydası kaçınılmazdır.

BALIK

Balık, diğer hayvansal ürünlerden farklı olarak doymamış yağ asitleri yani omega3 içeriyor. Bu özelliği açısından retina sağlığına faydası çok büyüktür. Göz kurumasına karşı koruyucudur.