GENEL

Göz şekillerine göre Eyeliner sürme teknikleri

Peki Eyeliner mı, dipliner mi, hangisi daha kolay?

Abone Ol

Eyeliner, bir kadını güzel gösteren en önemli makyaj adımıdır. Gözlerin etkileyici bir görünüm kazanmasının ardında başarılı bir şekilde uygulanma tekniği yatar. Her göz çeşidine göre uygulama tekniği ise değişim gösterir. 

Birçok kadın  eyeliner çekememekten şikayet eder. Aslına bakılırsa eyeliner sürmek kolay bir iş değildir ama pratik kazandıktan sonra ortaya çıkan etkili gözlere inanamayacaksınız. Bu işte ilk adım acele etmemeniz ve gözlerinize uygun tekniği bulmuş olmanızdır. Sizlere bu konuda yardımcı olmak için teknik sırlarını paylaşıyoruz. İşte göz şeklinize göre eyeliner sürme teknikleri;

Birbirine yakın gözler: 

Bu göz şekli için yapılması gereken, gözlerin birbirinden daha uzakta görünmesini sağlayacak bir illüzyondur. Önce, gözlerinizin iç köşelerine Nars Radiant Creamy Concealer kapatıcı uygulayarak göz çevresini aydınlatın. Gözleri birbirinden uzaklaştırmak için göz pınarlarına eyeliner sürmeyin. Gözün dış köşesine yoğunlaşan eyeliner tercih edin. Gözlerin orta kısmından başlayarak uca doğru eyeliner çekin. 

Birbirine uzak gözler için: 

Uzak gözleri yakınlaştırmak için öncelikle yine küçük bir hileye başvurmalıyız.

Eyeliner sürerken göz pınarına yoğunlaşın. Göz pınarından göz ucuna kadar boydan boya eyeliner çekmek için Shiseido Microliner Ink Eyeliner'ı kullanın. Böylece iki taraftan gözler birbirine daha yakın gözükecektir.
 
Düşük göz kapakları:

Eğer göz kapaklarınız yok denecek kadar katlanıyorsa, ürünü biraz göz kapağınızın üstüne çıkartın ki, eyeliner'ınız kapanmasın.

Yumuşak bir kalem eyeliner mesela Shiseido Kajal InkArtist'i kirpik dipleriniz boyunca çekin ve gözünüzün bittiği yerde hafif kuyruk yapın. Böylece gözün düşük kısmı daha yukarıda görünecektir.
 
Büyük gözler: 

Büyük gözler genelde her türlü görüntüyü kaldırabilir, bu yüzden elinizi korkak alıştırmayın.

Nars High Pigment Longwear Eyeliner  göz kalemi ile göz pınarınızdan gözlerinizin dışına kadar çizgi çizin ve kedi gözleri etkisi için bir kuyruk yaratın. 

Küçük gözler: 

Gözleri büyük göstermek için önce çok açık kahverengi renginde bir göz farını tüm göz kapağınıza uygulayın. Nars Blondie far iyi seçim olur.

Sonra kirpik diplerinize Nars Kohliner sürün. Göz kalemini uyguladıktan sonra parmak uçlarınızla bunu hafifçe dağıtın ve koyu kahverengi göz farı (Nars Bengali) ile hafif bir gölge yapın.

Böylece gözleriniz daha iri gözükecektir.
 
Yuvarlak gözler: Yuvarlak gözler için eyeliner uygulaması gözlerin uç kısımlarına kuyruk görünümü verilecek şekilde yapılmalıdır. Bu teknik gözleri daha kalkık gösterir.

Uzun kuyruklu bir eyeliner için Shiseido Archliner Eyeliner kullanmak ideal olur. Keçe ucuyla kullanım kolaylığı sağlar çünkü kontrolü rahattır. 

Asimetrik gözler:

Eğer bir gözünüz diğerinden biraz daha büyükse, her ikisinin boyutunu da eşitleyecek bir teknik kullanmalısınız. Bunun için en iyi yöntem likit kalem eyeliner kullanmaktır.

Nars Eyeliner Stylo hem istediğiniz netliği sağlıyor, hem de saatlerce hiç bozulmadan gözünüzde kalıyor. Mükemmel uygulama için gözünüzün iç köşesinden dışına kadar -kirpik dibinden- eyeliner’ınızı çekin.

Eşitlemek istediğiniz daha küçük olan gözünüzün dış kısmını birazcık daha kalın çizerseniz, gözünüz daha büyük ve ikisi de eşit görünecektir. 

Peki Dipliner ve Eyeliner’i birbirinden ayıran ne olabilir?

Öncelikle dipliner nedir oraya da değinelim 

 “Dipliner nedir?” sorusunun cevabı ise kalem formunda ve keçeli bir uca sahip olan makyaj malzemesi şeklinde açıklanmaktadır.

Dipliner, göz kapaklarına ve kirpik diplerine çizgi çekme amacıyla kullanılmaktadır. Dipliner yardımıyla çekilen bu çizgi, gözlerin olduğundan daha çekik ve büyük görünmesine olanak tanımaktadır. Hemen hemen her kadının severek kullandığı dipliner ürünleri, her geçen gün daha fazla rağbet görmektedir.
Dipliner ve eyeliner, temelde aynı amaca hizmet eden iki ürün olarak nitelendirilse de; pratikte birbirinden tamamen farklıdırlar. Dipliner, kalın uçlu bir makyaj ürünü ile uygulanmakta ve eyelinere nazaran daha pratik çözümler sunmaktadır. Eyeliner ve dipliner arasındaki fark, profesyonellik düzeyi olarak gösterilmektedir. Eyeliner ve dipliner, gözlerin daha çekik olmasına ve bakışların anlam kazanmasına olanak tanımaktadır. Her ikisi de akışkan formda olan bu ürünler; kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Dipliner ve Eyeliner Arasındaki Fark Nedir?

Sonuç açısından benzer olan fakat uygulama esnasında birbirinden farklılaşan dipliner ve eyeliner, göz makyajının en çok tercih edilen türleri olarak nitelendirilmektedir. Dipliner ve eyeliner arasındaki fark, uygulama prosedürlerinin değişmesi olarak gösterilmektedir.

Dipliner, kalem uçlu kalın bir aparat yardımıyla uygulanırken; eyeliner ise ince bir fırça yardımıyla sürülmektedir. Her iki uygulama da aynı sonuca ulaştırmaktadır fakat dipliner uygulaması, eyeliner uygulamasına nazaran çok daha pratik yürütülmektedir.

Göz makyajı, kadınların en fazla önem verdiği konular arasında yer almaktadır. Yüz güzelliğinin öne çıkmasına olanak tanıyan gözler, kaş ve kirpik yapısının yanı sıra; mükemmel bir makyaj yardımıyla mükemmel bir şekilde sergilenebilmektedir.

Gözlerin daha çekici görünmesine ve kirpiklerin hacim kazanmasına yardımcı olan eyeliner/dipliner; kadınların en fazla tercih ettiği makyaj ürünleri arasında yer almaktadır. Her iki uygulamanın da birbirinden ayrılan birçok yönü bulunmaktadır. Eyeliner ve dipliner hakkında daha fazla bilgi edinmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Dipliner Nasıl Sürülür?

Dipliner, her göz tipine göre farklı şekillerde sürülmektedir. Badem göz şekline sahip olan kişilerin, diplinerı iç köşelerden başlayarak çekmesi gerekmektedir. Göz kapağının en dışına kadar uzatılan dipliner, badem gözlerin çok daha çekici olabilmesine yardımcı olmaktadır. Dipliner; rimel ve far ile tamamlandığında, mükemmel bir göz makyajı elde edilmektedir.
Göz kapağı düşük olan kişilerin, dipliner uygulamasını üst kirpiklerini tamamen kapatacak şekilde yapması gerekmektedir. Diplinerin katlanma nedeniyle bozulmaması için göz kapağı çizgisinin sınırında çalışmak önem arz etmektedir. Dipliner sayesinde, düşük göz kapağına sahip olan kişiler dahi etkileyici bakışlara sahip olabilmektedir.

Küçük gözlere sahip olan kişilerin, dipliner uygulamasını uzun bir kuyrukla tamamlaması gerekmektedir. Uzun kuyruk, gözlerin daha yuvarlak ve büyük görünmesine olanak tanımaktadır. Büyük ve belirgin gözlere sahip olmak isteyen kişiler, dipliner ve eyeliner uygulamalarından sıklıkla yararlanmaktadır.

Sonuç olarak seçtiğiniz her iki göz makyajı tercihinizde doğru tekniği yakalamanız gözlerinizi ve beraberinde güzelliğinizi bütün olarak daha etkileyici kılacaktır.