ERZINCAN

Gençler kent yönetimine katılıyor

Erzincan İletişim Başkanlığı, hazırladığı proje ile gençlerin yaşadıkları toplumda daha aktif rol almalarını ve kamu kurumları ile iş birliği halinde olmalarını sağlayacak.

Abone Ol

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürü Metehan Akkaya proje ile ilgili şunları söyledi; “Projemizle kent diplomasisi kavramını Türkiye'nin görece az gelişmiş bir bölgesi olan Erzincan, Tunceli, Bayburt ve Gümüşhane illerinde yaşayan gençlerin bakış açısıyla yeniden ele almak büyük ve gelişmiş şehirlerde daha aktif kullanılan kent diplomasisi araçlarının görece az gelişmiş illerde de kullanılabileceği savını doğrulamayı hedeflemekteyiz. Projemizin gençleri dahil etmedeki amacı, gençlerin yaşadıkları toplumda daha aktif rol almaları ve kamu kurumları ile işbirliklerini kolaylaştırmaktır. Bölgede yaşayan gençlerin de kent diplomasisi alanında söz sahibi olmaları ve karar alma mekanizmalarını etkileyecek fikirlere sahip olduklarına inanmaktayız. Gençlerin akademik bilgilerinin yanı sıra becerilerinin ve yetkinliklerinin ve gelişmesini sağlamak adına aktif katılabilecekleri yapılandırılmış diyalog ortamlarının yaratılması amaçlanmaktadır. Faaliyet alanımız olan illerde gençlerin aktif katılım sağlayacağı 3 veya 4 çalıştay organize etmeyi planlıyoruz. Bu çalıştaylarda gençlerin yaşadıkları şehirlerde uygulama alanı bulabilecek Kent diplomasisi stratejilerinin belirlenmesinde rol sahibi olmaları hedeflenmektedir. Kurulacak çalıştay masalarında ikisi yabancı olmak üzere 5 üniversite öğrencisi, bir akademisyen, bir basın mensubu, iki tanınmış yerel kişi profillerinin yer alacağı en az 10 kişilik gruplar olması amaçlanıyor. İl bazında çalıştay çıktıları bölgesel düzeyde raporlanarak Ankara çalıştayında kamu otoritelerine sunulacak proje sonunda Erzincan ilinde ulusal bir kent diploması zirvesi yapılacaktır. Bütçede belirttiğimiz toplam katılımcı sayımız 150 olacak. Ancak bununla birlikte etki alanının iki bin kişiyi aşacağını düşünmekteyiz.

PROJE İLE NELER SAĞLANACAK:
-Gençler için gençlerde Kent Diplomasi hakkında farkındalık oluşturulması ve gençlerin bu konuda bilgilendirilmesi 
-Gençlerde kent kültürünün geliştirilmesi desteklenmesi ve gençlerin kente aidiyet duygularının güçlendirilmesi 
-Gençlerin çeşitli yönetim düzeylerindeki karar vericilerle bir araya getirilmesi
- Kentteki yerli ve yabancı gençlerin kentteki sosyal uyumlarını arttırmaya yönelik duygu ve düşüncelerinin karşılıklı paylaşılmasına olanak tanınması 
-Gençlerin kent hayatında karşılaştıkları sorunların çözümüne yönelik alternatif görüşlerini tartışılması 
-Kent değerlerinin öne çıkarılması yoluyla Kent görünürlüğünün ve imajının arttırılması
-Kent Diplomasi faaliyetlerinin geliştirilmesi 
-Kentsel aktörler arasında eşgüdüm sağlanması 
-Kentteki aktörlerin kentliler ve kent toplulukları ile bütünleşmesini sağlanması 
-Kent yönetiminin uluslararası alanda kardeş kent gibi edinimlerinin kolaylaştırılması."