ERZINCAN

Genç Sağlık Sendikası: “Adalet herkese lazım”

Genç Sağlık Sendikası Erzincan teşkilatı basın açıklaması yaparak, başka bir sendika üyelerinin kendi üyelerine şiddet uyguladığını ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Abone Ol

Genç Sağlık Sendikası adına açıklamalarda bulunan Aras Ali Altıntaş şu ifadeleri kullandı; “Geçtiğimiz günlerde Refahiye ilçe devlet hastanemizde sendikal faaliyetlerde bulunmak üzere iştirak eden temsilcilerimiz malum sendikaların temsilcileri tarafından şiddet ve zorbalığa uğramış, hastane çıkışına kadar kovalanmış, faaliyetleri bir fiil engellenmiştir. Yaşanan çirkin hadise ulusal basında yer almış, bakanlığımızın da olaya dahil olmasıyla bir soruşturma başlatılmıştır. 

Ancak bugün gelinen noktada açılan soruşturma kapsamında temsilcilerimize en ağır ceza öngörülmüştür.  Kamera görüntülerinden ve şahitlerin ifadelerinden apaçık bir şekilde anlaşıldığı üzere temsilcilerimizin yaşanan bu çirkin hadisede hiçbir suçu ve günahı bulunmamaktadır. Saldırıya uğrayan gençler Sendikal faaliyetleri engellenen gençler, Saldırıdan ötürü ceza verilmek istenen yine gençler olmuştur. 

Ancak herkes şunu çok  iyi bilsin ki hiçbir zorbalık, hiçbir şiddet, hiçbir baskı, hiçbir ceza bu gençleri yolundan geri döndürmeyecektir. Adalet herkese lazım. 

Hadisenin akabinde günlerdir sosyal medya hesaplarından yapılan asılsız haberler ile Genç Sağlık Sendikasına karşı bir itibar suikastina girişen kişi ve kişiler hakkında gerekli tüm suç duyuruları yapılmış olup konu adli mercilere taşınmıştır. 

Ayrıca soruşturma dosyası gizli bir dosyadır ve bunu kamuoyuyla paylaşmak suçtur. Soruşturma dosyasının içeriğini yalan bir şekilde de olsa paylaşan ve bu içeriye erişmelerini sağlayan herkes elbette hukuk karşısında hesap vereceklerdir.

Henüz savunma dahi vermediğimiz hatta başlamamış bir soruşturmanın sonuçlanmış gibi gösterilip temsilcilerimize ceza verildiği haberi yalan ve iftiradır. 

Hasbelkader bir ceza verilse bile memleketimizin idare mahkemeleri bu hukuksuzluğa da elbette dur diyecektir. 

Bugün Erzincan’da yaptığımız görüşmeler neticesinde edindiğimiz bilgiler söylendiği gibi bizim aleyhimize değil lehimize olduğu yönündedir.

Buradan bir kez daha ilan ediyorum 

Susturamayacaksınız

Durdurmayacaksınız

Yıldıramayacaksınız!”