Birçok kadın için cilt lekelerini kapatmanın en etkili yolu olarak görülen fondoten kullanımında yanlış kullanım maalesef felaket sonuçlara yool açabiliyor. Cildinizi etkileyici ve sorunsuz göstermek için fondoteni uygulama tekniklerini  bilmek şart. İşte fondoten kullanımı ile ilgili tüyolar;

Öncelikle sıralamayı dikkate almanız etkin sonuçlara varmanızı sağlayacak

·        Fondöten Öncesinde Makyaj Bazı Sür

·        Cilt Rengine ve Tipine Uygun Fondöten Seç

·        Makyaj Süngeri Kullan

·        Fondöten Fırçasını Dene

·        Fazla Ürün Kullanmaktan Kaçın

·        Fondöteni Boynuna da Sür

·        Transparan Pudra Tercih Et

·        Kapatıcı Kullan

Yüz Şekline Göre Fondöten Nasıl Sürülür?

Fondöten sürmek, ten makyajı için önemli bir uygulamadır. Bu nedenle ten özellikleri de göz önünde bulundurulmalıdır. Hem cilt tipi hem de yüz şekli, bu noktada önemlidir. Farklı yüz şekilleri için çeşitli fondöten sürme teknikleri uygulanmalıdır. Ama öncesinde cilt mutlaka temizlenmelidir. Nemlendirici ve arındırıcı ürünlerle cildi derinlemesine temizledikten sonra fondöten sürme aşamasına geçilebilir. Ayrıca uygulama sırasında kullanılacak fırça ya da süngerin de temiz olmasına dikkat edilmelidir.

Fondöten, cilde ince bir tabaka hâlinde sürülmelidir. Sürme işlemi, kılların çıkış yönüne doğru yapılmalıdır. Yuvarlak hareketlerin uygulanması, bu makyaj malzemesi için uygun değildir. Fırça ve sünger dışında ürünün elle sürülmesi de mümkündür. Peki, elle fondöten nasıl sürülür? Elle sürme tekniğinde sadece parmak uçları kullanılır. Fondöten seçiminde ise yüz şekli kadar cilt tipi de önemlidir. Örneğin, “Kuru cilde fondöten nasıl sürülür?” sorusundan önce hangi ürünün kullanılacağına karar vermek gerekir.

Fondöten Öncesinde Makyaj Bazı Sür

Cildinde ideal bir fondöten görünümü yakalamak için temizleyip nemlendirdiğin cildinin üzerine bir miktar makyaj bazı uygulaması yapmalısın. Makyaj bazı, fondötenin cildinde daha kolay yayılmasını sağlar ve kalıcılığını artırır. Ayrıca makyaj bazı cildine uygulayacağın diğer makyaj malzemelerinin de iyi görünmesine yardımcı olur.

Cilt Rengine ve Tipine Uygun Fondöten Seç

Fondöteni seçmenin olmazsa olmazı cilt tipi ve rengine göre seçim yapmak. Kendi cilt tipin ve rengine göre kullanacağın ürün sayesinde fondötenin cildinle bütünleşmesini sağlayabilir, natürel bir sonuç elde edebilirsin. Fondöten rengini bulmak için üründen az miktar alarak boynuna sür. Eğer ürünün rengi cildinle bütünleşirse doğru fondöteni buldun demektir. Bunun yanında eğer kuru bir cildin varsa likit fondötenler kullanabilir, yağlı ve karma cildin için mat bitişli ürünler deneyebilirsin. Kuru ve normal yapıda bir cildin varsa su bazlı fondöten de kullanabilirsin

Makyaj Süngeri Kullan

Fondöteni cildine düzgün bir şekilde sürmek için makyaj süngeri gibi ürünlerden yardım alabilirsin. Makyaj Süngeri ve Aplikatörler kategorisinden seçeceğin fondöten süngeri ile başarılı bir uygulama gerçekleştirebilirsin. Süngeri hafifçe ıslatarak fondöteni cildine eşit şekilde uygula. Süngerinle burun çevresindeki fazlalıkları ideal biçimde alarak fondöteni bu kısımları homojen şekilde dağıtabilirsin.

Fondöten Fırçasını Dene

Makyaj süngerine bir diğer alternatif ise fondöten fırçasıYüz Fırçası kategorisinden seçeceğin fondöten fırçasıyla fondöten sürme işlemini kusursuz hale getirebilirsin. Likit fondöten kullanıyorsan eline birkaç damla damlattıktan sonra fırça yardımıyla fondöteni cildine uygula. İşleme yüzünün ortasından başla. Ürünü dışa doğru hareketlerle cildine uyguladığında cildnde fırça izi kalmadığını göreceksin. Geniş uçlu bir fırça ile burun, alın ve çene kısmına kolay bir uygulama yapabilirsin.

Fazla Ürün Kullanmaktan Kaçın

Fondöten işlemini mükemmel hale getirmenin bir diğer yolu ürün kullanımında aşırıya kaçmamak. Fondöteni cildine çok fazla sürdüğünde teninde kat kat bir doku oluşur. Bu da cildinde doğallıktan uzak bir görünüm demektir. Bu yüzden fondöteni cildine ince bir tabaka halinde sürdüğünden emin ol. 

Fondöteni Boynuna da Sür

Fondöten uygulaması yaparken genellikle sadece yüz bölgesi baz alınır. Ancak bu yüz ve boyun arasında renk farkı oluşmasına neden olur. Bu sebeple fondötenini boynuna da dağıtarak yüz ve boyun arasında oluşan renk farkını kapatabilir ve kusursuz bir görünüm yakalayabilirsin.

Transparan Pudra Tercih Et

Fondöten işlemi sonrasında ürünü cildine sabitlemek için transparan pudra kullanabilirsin. Özellikle likit fondöten ürünlerinden sonra transparan pudralar ile cildindeki ürünü sabitleyebilir ve doğal sonuçlar elde edebilirsin. İnce formdaki transparan pudralar sayesinde cildinde kadifemsi bir görünüm oluşur ve gözenek görünümü kapanır. Bu adımla birlikte fondöteninin cildinle tamamen örtüştüğünden emin olabilirsin.

Kapatıcı Kullan

Eğer cildinde leke ve kızarıklık varsa o halde kat kat fondöten uygulamak yerine kapatıcı kullanabilirsin. Çünkü lekelerini kapatmak için aşırı fondöten kullanmak fondötenin cildinde kalın bir görünüm oluşturmasına yol açar. Kapatıcı özellikle göz altındaki morlukları ve lekeleri iyi bir şekilde kapatmana yardımcı olur. Cildinde lekelerin fazlaysa yüksek kapatcılığa sahip ürünlerden yardım alabilir ve ideal bir ten görünümü yakalayabilirsin. 

Rüyada annenin vefat etmesi Rüyada annenin vefat etmesi

Sen de kusursuz fondöten uygulamaları için yukarıdaki tekniklerden yararlanabilir ve mükemmel görünen cildinle dikkatler üzerine çekebilirsin. Makyaj sırasında tercih edeceğin makyaj fırça seti ürünleri için Flormar’ı inceleyebilir ve beğendiğin ürünleri hemen satın alabilirsin.

Kaynak; https://blog.flormar.com.tr/ - https://www.trendyol.com/

Editör: Merve Kiraz