Uzmanlar kalp sağlığıyla doğrudan ilişkilendirilmese bile bazı faktörlerin ya da alışkanlıkların kalp sağlığını tehtit ettiğini belirtiyor.

İşte kalp sağlığını tehtit eden faktörler:

1) Trafikte geçen süre

Trafikte kalmanın çok stresli bir durum olduğu ortada. Araştırmalar ise trafikte bi saat geçirmenin kalkp krizi olasılığını artırdığını gösteriyor. Trafikteki yüksek gürültü seviyeleri ve stres kalp hastalıklarına etki edebiliyor. Trafiğin yoğun olduğu saatlerde seyahat etmekten kaçmak gibi bir şansınız yoksa bu zamanlarda rahatlatıcı müzikler dinleyerek stresi azaltmaya çalışmakta fayda var.

2)  Mutsuz evlilik

Eş seçimi dünyada ki en önemli şeylerden biri. Bir üniversitede yapılan araştırmalara göre mutlu olan yaşlı çiftlerin kalp sağlığı mutsuzlara göre daha iyi durumda. Bu duruma bağlı stres bu stresin kötü beslenme sigara gibi kötü alışkanlıkları da beraberinde getirmesi kalp için zararlı bir faktör.

3)Vardiyalı çalışma

Vardiyalı çalışma sistemi vücudun ritmini bozar. Bunun sonucunda da kalp zarar görüyor. Bu nedenle düzenli olarak gündüz saatlerinde çalışmıyorsanız, kalp hastalığı riskinizi azaltmak için ekstra adımlar atmakta fayda var.

Burun estetiği ameliyatı riskleri neler? Ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli Burun estetiği ameliyatı riskleri neler? Ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli

4) İnsanların sevdikleriyle vakit geçirmesi stres oranını azaltır. Eğer aileniz veya sevdiklerinizle beraber olamıyorsanız bir kedi ya da köpek sahiplenebilirsiniz.

5) Sağlıksız dişler

Diş eti hastalığı olan kişilerde kalp hastalığı görülme olasılığı daha yüksektir.  Aralarında ki bağlantı net olmasa da dikkat edilmelidir.

6)Göbek bölgesinde yağlanma

Fazla kilo ve yağlanma her zaman bir sağlık sorunu ortaya çıkarır. Göbekde bulunan yağ vücuttaki kan basıncını yükseltebilecek hormonları veya diğer kimyasalları üretmesini tetikleyebilir. Bu da kalp sağlığına zarar verir.

7)Fazla televizyon izlemek

Fazla televizyon izleyen kişilerin kalp hastalığına yakalanma riski az televizyon izleyen kişilere oranla daha yüksek. Sürekli oturmak odaklanmak kalbe ve tansiyona zarar verir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu