Uzmanlar sağlıklı bir yaşam sürdürmek için günde 35-40 dakika yürüyüş yapılması gerektiğini her zaman hatırlatır. Hatta bir dönem sağlıklı yaşam için günde 10 bin adım atılması gerektiği vurgulanmış pek çok kişi de adım sayma uygulamalarıyla bu kurala uyum sağlamıştı. Ancak yapılan son araştırmalarla beraber 10 bin adım kuralı değişti.

Kabızlığa son! Yoğurdu mutlaka bu tohumla tüketin Kabızlığa son! Yoğurdu mutlaka bu tohumla tüketin

Yürüyüş yapmanın vücuda faydası hiç şüphesiz saymakla bitmez. Yürüyüş yapmak kronik rahatsızlıkları hafifleteceği gibi kilo vermek isteyenlere veya kilosunu korumak isteyenlere yardımcı olur.

Uzmanların sağlıklı yaşam için günde 10 adım kuralı yapılan son araştırmalarla değişmiş durumda. Yapılan bir araştırmada 4 bin adım atarak da sağlıklı vücuda ulaşıldığı kanısına varıldı.

Çığır açan bilimsel incelemeye katılan 227 bin sağlıklı kişinin, 3 bin 800 adım atarak erken ölüm riskini azalttığı ortaya çıktı. Sağlık uzmanlarının 'hareketsiz' olarak tanımladığı 5 binden az adım atan kişilerin, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Uzmanlar konuyla alakalı, günde 10 bin atma tavsiyesinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ve daha az adım atarak da sağlıklı bir vücuda sahip olunabildiğini ifade ediyor. Bazı uzmanlar ise ideal adım sayısını 4 bin olarak açıklıyor.

Ancak yürüyüşün de kararında yapılmasının yanı sıra yürüyüşün iyi geleceği veya zarar vereceği durumlar olabilir. Dolayısıyla yürüyüşün zarar verme ihtimali olan kişilerin mutlaka uzman desteği alması gerekiyor.

Editör: Yasemin Dülgeroglu