Etkileyici bakışların asıl sırrı aslında eyelinerda saklı. Eyelinerı nasıl çektiğiniz görünüşünüzün tümünü etkiler ve size farklı bir hava katar. Yanlış kullanım ise etkileyiciliğinizi maalesef düşürmekten başkaq bir işe yaramaz. Konu hakkında uzman görüşlerini sizler için araştırarak bir aray getirdik. İşte eyelinerın göz yapınıza göre doğru kullanım sırları;

Göz Tipine Göre Eyeliner Nasıl Sürülür?

Şimdi de göz tipine göre eyeliner nasıl sürülür biraz da buna değinelim.

Büyük gözler için uygulama: Eyeliner gözü küçük gösteren bir uygulama olduğundan hem üst hem de alt kirpiklere arzu ettiğin kadar uygulayabilirsin.. 

Küçük gözler için uygulama: Küçük gözlerini daha büyük göstermek istersen dışa doğru yoğunlaşan yarım eyeliner çekebilirsin. Alt kirpiklere de uyguladığın taktirde gözlerin badem şeklini alacaktır.

Düşük göz kapak için uygulama: Bu göz tipi eyeliner çekmenin en zorlu olduğu göz tipidir. Çünkü göz kapağı üzerine düşen fazla deri için çok ince bir çizgi çekilmesi gerekecek. Düşük bir göz kapağına sahipsen hem ince hem de kuyruksuz eyeliner çekmeni öneririz.

Daha önce hiç duymadığınız 25 ilginç bilgi Daha önce hiç duymadığınız 25 ilginç bilgi

Badem gözler için uygulama: Gözün iç tarafından başlayarak dış tarafa doğru, kuyruksuz eyeliner çekebilirsin. Bu göz tipi uygulama için en ideal göz tipi olduğundan diğer tüm göz tiplerinin amacı badem göz şeklini yakalamaktır.

Yuvarlak gözler için uygulama: Yuvarlak gözlü isen gözleri olduğundan daha büyük göstermek isteyeceğinden arzu ettiğin kadar uygulama yapabilirsin. Ancak bunu yaparken gözünün içinde ve dışında eşit kalınlıkta bir çizgi çekmeye özen göstermelisin.

Uzun gözler için uygulama: İnce uzun bir göz yapısına sahipsen gözün iç tarafından ince başlayıp dışa doğru kalınlaştırmalısın. Alt kirpik diplerine ise yarım eyeliner çekebilirsin. Bu sayede daha geniş bir görünüm elde edebilirsin.

Birbirine yakın gözler için uygulama: Gözlerin birbirine çok yakınsa daha da yakın bir görünüme meydan vermemek için gözlerinin iç kısmına ya da alt kısımlara uygulamaktan kaçınmalısın. Uygulamayı ne kadar gözlerinin dışına doğru yaparsan gözlerin birbirinden o kadar ayrı gözükecektir.

Birbirinden uzak gözler için uygulama: Gözlerin birbirinden uzak yapıdaysa onları birbirine yakın göstermen gerek. Bunun için ise gözünün iç tarafına dikkat çekmelisin. Bu sebeple uygulamaya gözpınarlarından başlamalısın. Kuyruklu bir eyeliner dikkati gözlerinin dış köşelerine vereceğinden kullanmamaya özen göster.

Çukur gözler için uygulama: Gözlerini daha kalkık ve aynı zamanda iri göstermen gerekiyor. Bu sebeple çizgiyi gözünün tam ortasından başlatarak dışa doğru çekmelisin. Göz pınarına doğru çekecek olursan bu gözlerini daha geri plana atacağından yarım eyeliner tercih etmelisin.

İnce eyeliner çekmek neden zor?

Eyeliner şekilleri genel olarak kalın ve ince olarak ayrılabilir. Ayrıca kuyruklu, grafik ya da renkli eyeliner şekilleri de mevcut. Ancak ince eyeliner çekmek başta zor çünkü en ufak bir hata, çizgiyi silip yeniden çekmenize sebep olabilir. Hele bir de far uygulaması yaptıysanız... Düşünsenize tüm göz makyajınız bir anda sizin için kabusa dönüşebilir. Halbuki kalın eyeliner’da çizgi yamuk veya istediğiniz gibi olmadığında onun üstünden geçebilir, düzeltebilirsiniz. Silmenize bile gerek kalmaz. İnce eyeliner hata affetmeyeceğinden kusursuz bir uygulama gerektirir. Bu yüzden zordur. 

Bu tüyoları kullanarak etkileyici bakışlara sahip olabilir kendinize olan güveninizi tazelemiş olursunuz.

Kaynak; www.kozmela.com - www.makyajtrendi.com

Editör: Merve Kiraz