Beslenme şekilleri yöreden yöreye farklılık gösterebilir. Türk mutfağı denilince çeşitli zenginliklerden bahsedebilir ve övünebiliriz. Yemek yeme ihtiyacı kadar, bunların hazırlanması, pişirilmesi, korunması ve servis edilmesi aşamaları da önemlidir.

Toplumumuzda yemek lezzetine eşlik eden unsurlardan biri de hiç kuşkusuz görselliktir. Karnımızı doyurmadan önce gözümüzü doyurmak da gerekir bence Sofra düzeni, tabak şekilleri, tabak renkleri, servis takımları, çatal-kaşık modelleri, bardak seçimleri, sofra örtüleri, peçeteler gibi çeşitli mutfak araç-gereçleri ile oldukça zengin sofralar kurabiliriz.

Özellikle çeyiz alışverişi yapanlar olmak üzere, kırıldı ve takımı bozuldu diye üzülenler, modası geçen yemek takımlarını yenilemek isteyenler, hiç bahanesiz sadece yeni çeşit sevenler için bu listeyle karşınızdayız

En tarz yemek takımı hangisi?

Hamur yok, yufka yok: Patates pizzası ile efsane bir Pazar kahvaltısı hazır Hamur yok, yufka yok: Patates pizzası ile efsane bir Pazar kahvaltısı hazır

1. Porland Re-gen Salda 24 Parça 6 Kişilik Yemek Takımı

Porland tarzından vazgeçemeyenler için bir geri dönüşüm harikası!

Alışılagelmiş yaldızlı, desenli vs. yemek takımlarını tercih etmeyenlerin sofralarına bambaşka bir hava kazandıran Re-Gen Salda Serisi, üretim kırıklarının geri dönüştürülmesiyle elde ediliyor. Ayrıca bulaşık makinesi, fırın ve mikrodalga fırınlarında kullanıma uygun olması kolaylık sağlıyor.

Takım içeriği:

6 Adet – Düz Tabak (27 cm)

6 Adet – Düz Tabak (21 cm)

6 Adet – Kase (17 cm)

6 Adet – Kase (13 cm)

. Schafer Literal_960x960

2. Schafer Literal 24 Parça 6 Kişilik Krem Yemek Takımı

“Sofralarıma farklı boyut kazandırmak istiyorum!” diyenler için yeni nesil organik formuyla Schafer‘dan yanayız.

Tabak deyince şekil olarak yuvarlak ve kare modeller aklımıza gelir. Yemek takımı kategorisinde de kalitesinden ödün vermeyen Schafer, Literal Serisi ile bu tabuları yıkıyor.

Takım içeriği:

6 Adet – Servis Tabağı (27 cm)

6 Adet – Yemek Tabağı (23 cm)

6 Adet – Pasta Tabağı (20 cm)

6 Adet – Çorba Kasesi (14 cm)

3. Kütahya Porselen Moderna 16 Parça 4 Kişilik Yemek Takımı

Kütahya Porselenden Moderna Yemek Takımı

Bu takıma eminim siz de bayılacaksınız. Hem dokusu hem de renkleriyle sofralarınıza farklı bir hava katacak. Adından da anlaşılacağı üzere modern ve şık bir yemek takımı. İster günlük kullanıma isterseniz çok şık bir masaya da kullanabileceğiniz bir yemek takımı. Tam bir fiyat performans ürünü olarak da bizim en tarz yemek takımı listemize yakışan bir yemek takımı oldu.

Takım içeriği:

4 Adet – Servis Tabağı

4 Adet – Yemek Tabağı

4 Adet – Kase

4 Adet – Pasta Tabağı

4. Korkmaz Aşiyan Collection 58 Parça 12 Kişilik Yuvarlak Yemek Takımı

Korkmaz ile sadeliği savunacağız!

“Takımlar bir yana dursun, yemeklerimle ben renk vermek istiyorum” diyenlere en iyi önerimiz: Korkmaz Aşiyan Serisi. Düz model tabaklarına minik tencere modeli ile eşlik eden çorba kaseleri farklı bir hava katıyor. Ayrıca servis setleri, tencere ve tuzluklarına kadar oluşturulmuş bu takım ile bir sofranın tüm gereksinimlerini karşılayabilirsiniz.

Takım içeriği:

12 Adet – Servis Tabağı

12 Adet – Yemek Tabağı

12 Adet – Konsome Kasesi

12 Adet – Tatlı Tabağı

2 Adet – Kayık Tabak (22 cm)

2 Adet – Kayık Tabak(27 cm)

1 Adet – Çorbalık+Kapak

1 Adet – Tuzluk

1 Adet – Biberlik

1 Adet – Kürdanlık

1 Adet – Tuzluk, Biberlik ve Kürdanlık Altı

Korkmaz Aşiyan Collection_960x960

5. Kütahya Porselen Capri Moderna 24 Parça 6 Kişilik Nano Yemek Takımı

Siyah şıklığı Kütahya Porselen’de…

En büyük porselen üreticilerinden olan Kütahya Porselen’den en iyiler listesinde bahsetmezsek olmaz. Kalitesi ve siyah renginin asilliği birleşerek sofralarınızda vazgeçemeyeceğiniz bir şıklık: Capri Moderna Serisi.

Takım içeriği:

6 Adet – Çukur Yemek Tabağı (20 cm)

6 Adet – Pasta Tabağı (19 cm)

6 Adet – Servis Tabağı (27 cm)

6 Adet – Kase (15 cm)

Evinize yakışacak en tarz yemek takımı tavsiyeleri (2)_640x960

6. Fecra Circle 18 Parça 6 Kişilik Yemek Takımı

Sofralarınızın parlayan yıldızı Fecra’da cam şıklığı yaşanıyor.

Dekoratif, modern ve bütçe dostu Fecra Circle Serisi parıltılı kahverengi rengi ile sizi büyüleyebilir. Cam şıklığı ile tasarlanmış bu takım sayesinde sofralarınız her zamankinden daha modern olacak.

Takım içeriği:

6 Adet – Düz Tabak (26 cm)

6 Adet – Çukur Tabak (19 cm)

6 Adet – Kase (14 cm)

7. Karaca Pop Up Fancy 24 Parça 6 Kişilik Yemek Takımı Ve Bardak Seti

Yaldız sevenler Karaca’ya bakmadan karar vermeyin deriz.

Yaldızlı yemek takımları en çok satan ve eskimeyen modeller arasında diyebiliriz. Şeffaf tabakları ve altın rengi yaldız detayları ile Karaca Pop Up Fancy serisi farklılık arayanlar için oldukça özel bir tasarım. Yemek takımımız ve bardaklarımızın uyumlu olmasını hepimiz isteriz. Karaca bu özel üretiminde yemek takımıyla sınırlı kalmayıp, sofralarımızı bardak seti ile tamamlıyor.

Takım içeriği:

6 Adet – Servis Tabağı (27,5 cm)

6 Adet – Çukur Tabak (22 cm)

6 Adet – Kase (14,5 cm)

6 Adet – Bardak (14,5 cm)

8. Bella Maison Motto 18 Parça 6 Kişilik Yemek Takımı

Mottosu belli olanlara “Bella Maison” diyoruz.

Yazı detaylarını sevenlere özel Bella Maison Motto serisi. Seramik malzemeden yapılmış bu takım ‘Good food&Good Mood&Good Life’ sloganı ile keyifli sofralarınızda yerini alacak.

Takım içeriği:

6 Adet – Servis Tabağı (26 cm)

6 Adet – Yemek Tabağı (21 cm)

6 Adet – Çorba Kasesi (15 cm)

9. Jumbo Royal Blue Colors 24 Parça 6 Kişilik Yemek Takımı

Çizgimiz Jumbo

Uzun ömürlü kullanıma uygun eskimeyecek en güzel desen çizgilerle oluşturulmuştur. Sakinleştirme özelliğine sahip mavi renk detaylı Jumbo Royal Blue Colors serisi huzurlu anlarınıza eşlik edecek.

Takım içeriği:

6 Adet – Servis Tabağı

6 Adet – Çukur Yemek Tabağı

6 Adet – Pasta Tabağı

6 Adet – Çorba Kasesi

Jumbo Royal Blue Colors_960x960

Yemek takımı seçerken nelere dikkat etmeliyim?

Yemek takımı seçerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar şunlardır:

Malzeme: Yemek takımları porselen, cam, seramik, plastik ve metal malzemeler kullanılarak yapılabilir. Bunlar arasında en çok talep gören malzeme porselendir. Hafif olması, ısıya ve darbelere karşı dayanıklı oluşu sayesinde uzun süreli kullanım sağlar ve daha çok tercih edilir. Hangi malzemeyi seçeceğiniz, kullanım amacınıza ve zevkinize göre değişebilir.

Kapasite: Yemek takımınızın kaç kişilik olduğunu dikkate almakta da fayda var. Eğer sıklıkla misafir ağırlamaya ve yemek yapmaya alışkınsanız, daha çok parça sayısına sahip bir yemek takımı seçmeniz daha iyi olacaktır. Ama, yalnız yaşıyorsanız veya sıklıkla az sayıda yemek yapıyorsanız, daha küçük bir yemek takımı seçmek daha mantıklı olabilir.

Tasarım: Yemek takımları çeşitli tasarımlar ve renklerde üretilebilir. Hangi tasarımı seçeceğiniz, mutfak tasarımınıza ve kişisel zevklerinize göre değişebilir.

Özellikler: Isıya karşı dayanıklılığına bağlı olarak bazı yemek takımı modelleri fırın ve mikrodalga fırında kullanıma uygun olarak üretilmiştir. Ayrıca çeşitli temizlik ürünlerine de dayanıklılığı açısından bulaşık makinesinde kullanıma uygun olabilir. Bu özellikleri dikkate alarak, yemek yaparken ve temizlik yaparken daha kolaylık sağlayacak bir yemek takımı seçebilirsiniz.

Fiyat: Yemek takımları çeşitli fiyat aralıklarında satılabilir. Hangi fiyat aralığına uygun bir yemek takımı seçeceğiniz, bütçenize ve beklentilerinize göre değişebilir.

Editör: Saliha Kara