ERZINCAN

Everest'e 3 kez çıkan Türk: Tunç Fındık

Milli dağcı Tunç Fındık, üç kez Everest Dağı'na tırmanarak Türkiye'nin en dikkat çeken sporcularından biri haline geldi.

Abone Ol

Milli dağcı Tunç Fındık, üç kez Everest Dağı'na tırmanarak Türkiye'nin en dikkat çeken sporcularından biri haline geldi. Ayrıca Türk bayrağını farklı zirvelerde dalgalandırma hedefiyle yola çıkan Fındık, dağcılık dünyasında büyük başarılara imza atmaya devam ediyor.

"Olimpiyat şampiyonluğu" olarak nitelendirilen ve dünyada sadece 49 kişinin tamamlayabildiği "14x8000" projesini başarıyla tamamlayan Tunç Fındık, Everest Dağı'ndaki üçüncü zirvesini mayıs ayının sonlarında gerçekleştirdi.

Kemaliye ilçesinde düzenlenen Kemaliye Doğa ve Su Sporları Şenliği'ne katılan Fındık, dünyanın ikinci büyük kanyonu olan Karanlık Kanyon ve 517 demir basamaktan oluşan "Via Ferrata" parkurunda kaya tırmanışı yaparak doğa tutkusunu sürdürdü.

Tunç Fındık, yaptığı açıklamada Kemaliye'nin doğal güzelliklerinin kendisini etkilediğini vurgulayarak, "Everest'in zirvesine üç kez çıkarak Türkiye'de bu başarıyı ilk yaşayan kişi oldum. 14x8000 projesi dışında dağcılık serüvenim devam ediyor. Amacım Türk bayrağını daha birçok zirvede dalgalandırmak ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmek." diyerek hedeflerini dile getirdi.

Ayrıca doğa sporlarına olan ilgisini ve bu alandaki potansiyeli vurgulayan Fındık, dağcılığın daha geniş kitlelere ulaşması ve doğa sporlarının kontrollü bir şekilde yapılması gerektiğinin altını çizdi.