ERZINCAN

Eski Başkan Hüsamettin Şanal, tekrar aday olmak için kolları sıvadı

2009 yılı Kemah Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal, Kemah Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı.

Abone Ol

2009 yılı Kemah Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal gazetecilerle bir araya geldi. Kemah Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu söyleyen Şanal, yeni dönemde yeniden Kemah'ta hizmet etmek istediğini belirtti.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde Baş Müşavir  olarak görev yapan Şanal, Kemah ilçesi için yapılması planlanan projeleri aktardı. Şanal;

Bir Belediye Başkanı için imar planını uygulamak şehrin altını üstüne getirmek çok zordur. Bunu yapan başkan ikinci sefer zor seçilir. Çoğuu başkan göze almaz ama şehrin gerçekleri ile karşı karşıya kalındığı zaman olması gereken işlerdir. 
Kemah'a tarih, kültür, turizm eksininde ve bir de tarımcılığı eklediğinizde Kemah açık bir müze. Oranın şehirle buluşması, şehrin hafta sonu ve hafta içi ziyaret edilen mekanı olması yapılamayacak bir iş değil.
Kemah Erzincan'ın dinlenme merkezi olacak.
Bungalov evlerle tarihi yerlerde hafta içi ve hafta sonu tatiller yapılacak.
Gençlerden kültür elçileri oluşturulcak. 
Yapacağımız tanıtımlarla, Erzincan'ı Kemah'a davet edeceğiz. Dörtyoldan 4 tane otobüs koyacağız. Cumartei ve pazar günleri insanları Erzincan'dan Kemah'a ücretsiz taşıyacağız. Kemah'ta gezilerini yapacaklar. Ve öğleden sonra tekrar Erzincan'a dönecekler. Misafirlerimize 'Kahve Yemen'den gelir Kemah'ta içilir!' diyeceğiz.
Tarımla ilgili kendimiz ekeceğiz, kendimiz kazanacağız. Kemah'ta kimliğini getiren asgari ücretini alacak. Nasıl yapacağız, birlikte yapacağız.
Kemah'ta konut sorunu olmaması lazım. Konut sorununu çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan doğal güzellikleri ve tarihi mekanları turizme açmayı planladıklarını dile getiren Şanal, “Gavur Kızı Çardağı” denilen mekanda bir çamur var, o çamur bir güzellik harikası. Özellikle bayanlar cilde sürdüğünde cilde iyi geliyor.  Aynı şekilde Kemah'ta Murat Boynu Köyüne gidilidğinde peribacaları var.  Sultan Melik Türbemiz olduğu gibi Taşdibi Klisesi var. Klise ile karşı tarafa ber köprü düşünüyoruz. Zipline neden olmasın diyerek çalışmalarımız var." şeklinde konuştu.

Kemahla ilgili yapılacak çok işimiz var, diyen Şanal, kendilerine bu anlamda güvendiklerini söylerek yola çıktıklarını belirtti.