Politika

Sarıgül'ün alacak verecek meselesi meclise taşındı

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'e, CHP eski Milletvekili ve 22. dönem ANAP Milletvekili Turan Tüysüz tarafından yumruklu saldırı gerçekleşti.

Abone Ol

Sarıgül'e yumruk atan ismin Mustafa Sarıgül'ün eski yakın arkadaşı ve eski CHP milletvekili, daha sonra 22. Dönem ANAP Milletvekili olan Turan Tüysüz olduğu iddia edildi.

Mustafa Sarıgül açıklamasında, "Alacak verecek meselesinin yeri burası değil" diyerek, konunun alacak verecek meselesinden kaynaklı olduğuna işaret etti. 

Sarıgül, meydana gelen olay ile ilgili kısa bir açıklama yaparak; "Geçmiş dönem bir milletvekili yanıma yaklaşarak hiç bilmediğim konularla ilgili bana bir takım sorular sordu. Bende bilmiyorum burası bunun yeri değil, dedim ve oradan uzaklaştım. Kendisi de ileri geri konuşmaya devam etti. Tabiki yüce parlamentoda bunların olması, konuşulması hoş birşey değil. Bugün Türkiye'nin gündeminde olağanüstü bir seçim varken böylesine talihsiz olayla karşı karşıya kalmak beni son derece üzmüştür. Yüce parlamento çatısı altında hak arama mücadelesi vermek, bir konuşma yapmanın yerinin ve zamanının olması lazım. Daha sonra geçmiş dönem milletvekilliği yapmış bir arkadaşımızın nerede ne konuşacağını bilmemesini gerçekten üzüntüyle karşılıyorum. Bir alacak verecek meselesinin yeri burası değil. Ben gördüğünüz beyefendiyi 15 yıldır görmüyorum. Daha önce tanıyordum fakat çok değişmiş. Kim olduğunu bilemedim, bilsem ben yabancıları karşılıyorum. Odamıza gelirsin, randevu alırsın konuşuruz. Son derece üzüldüm” dedi.