3x3 Basketbol turnuvası tamamlandı 3x3 Basketbol turnuvası tamamlandı

Erzincan'da İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi

Erzincan'da İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla "Soykırıma İsyan, Filistine Destek Yürüşü" düzenlendi.

Öğle namazı sonrası Cami Kebir Camisi'nin avlusunda toplanan sivil toplum kuruluşu üyeleri ile vatandaşlar, Türk ve Filistin bayraklarıyla İsrail ve ABD aleyhine slogan atarak Kızılay Meydanı’na yürüdü.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından grup adına basın açıklaması yapan Diyanet-Sen Erzincan Şube Başkanı Zakir Yıldız, İsrail'in 365 gündür çocuk kadın demeden Gazze'de soykırım uyguladığını anımsattı.

Dünyanın bu suskunluğunun çoğu çocuk ve kadın 42 binden fazla insanı katleden, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri dahi bombalayan soykırımcıyı, kandan beslenen katil sürüsünü cesaretlendirdiğini belirten Yıldız, şöyle konuştu:

"Batılı emperyalist güçler, İslam’a ve Müslümanlara düşmanlıklarını İsrail denen siyonist katil çete eliyle gerçekleştiriyor. Söz konusu Müslümanlar olunca bugüne kadar iddia ettikleri demokrasi, insan hakları, özgürlük gibi bütün değerlerini çiğnemeleri bundan. Aklın, idrakin ve vicdanın rafa kalktığı bu kör bir inanç, emperyalizmin desteği ile dünyayı bir cehennem çukuruna sürüklüyor."

Basın açıklaması, duanın ardından sona erdi.

Kaynak: aa