Kimi şarkıcı, kimi oyuncu, kimisi ise söz yazarı olan bir çok sanatçının Erzincanlı olduğunu biliyor muydunuz? İşte o sanatçılarımızdan bir kısmı;

Aysel Gürel 

Son dönemin en popüler yapımları Son dönemin en popüler yapımları

aysel gürel_1280x958

20.000′ in üzerinde şarkı yazmış, bir söz yazarıdır. Mesleğinde saygın bir yere sahip olup, renkli kişiliğinden dolayı deli kadın olarak nam saldı. 07 Şubat 1929 yılında Denizlide dünyaya geldi. Baba tarafından aslen Erzincan’lıdır. Kısa süre sonra ailesinin Trabzon’a taşınmasıyla hayatında köklü değişikler oldu. Aysel Gürel’in babası savcı annesi ise doğum ebesiydi.

Ezhel

Ezhel_960x960

Ezhel, 1990 yılında Ankara’da doğdu. Asıl adı Ömer Sercan İpekçioğlu'dur. Erzincan'ın İliç ilçesi Yakuplu köyündendir.
İlk albümünü 2017 yılında çıkarmıştır. Müziğinin türünü “Anatolian Urban Core/Hip-Hop/Reggae-Dub/Trap” olarak tanımlayan rapçi geniş kitlelere sosyal medya ile ulaşmıştır. Kısa sürede milyonlara kendini dinletmeye başlayan genç rapçi şarkılarında Ankara’da yaşadığı mahalle kültürünü yansıtıyor.

Sevcan Orhan

Sevcan Orhan_1280x720

Sevcan Orhan, 16 Ağustos 1982 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Aslen Erzincan'ın Çayırlı ilçesinin Yeşilyaka (Şebge) köyündendir.

Küçük yaştan itibaren bağlama, solfej ve nota eğitimi aldı. Lisede okurken bir gazetenin düzenlemiş olduğu liseler arası Türk halk müziği yarışmasında 3'üncülüğü kazandı.
2000 yılında Nenni Bebek isimli ilk müzik albümünü çıkardı. Sanatçı, 2003 yılında Bir Türküydü Yaşamak, 2008 yılında Adı Aşk, 2011 yılında Zemheriden Ötesi Bahar ve 2014 yılında Düşten Gerçeğe isimli albümlerini çıkardı.

Bestemsu Özdemir

Bestemsu Özdemir_1280x724

Hayatı 20 Nisan 1992 tarihinde İstanbul'da doğdu. Aslen Erzincanlı olan Bestemsu Özdemir, 2,5 yaşında anne ve babasının boşanmasının ardından anneannesi ile Ankara'da yaşadı. Daha sonra annesinin yanına İstanbul'a döndü ve Saint Benoît Fransız Lisesi'nde öğrenim gördü. Bestemsu Özdemir, Mavi Jeans'in Kıvanç Tatlıtuğ'dan önce reklam yüzü oldu. Kıvanç Tatlıtuğ’un Abisi Cem Tatlıtuğ'un oyunculuk ajansına bağlı olarak çalışmaktadır.
Mısırlı ünlü şarkıcı Mohamed Hamaki ile Dubai, Abu Dabi’de klip çekiminde rol aldı.
2014 yılında "Kara Para Aşk" adlı dizide Nilüfer Denizer karakterini canlandırırken, Tuba Büyüküstün, Engin Akyürek, Erkan Can, Aytaç Arman, Nebahat Çehre, İlkin Tüfekçi, Damla Colbay, Saygın Soysal, Burak Tamdoğan, Nihat Altınkayaile beraber oynadı.

2016 yılında “Biz Size Döneriz” adlı sinema filminde Yetkin Dikinciler, Haldun Boysan, Fırat Albayram, Tarık Ündüz, Tuğçe Kurşunoğlu, Çağlar Ertuğrul, Hande Soral ile birlikte rol aldı.

Aşkın Nur Yengi

Aşkın Nur Yengi_1280x708

İstanbul doğumlu olan Aşkın Nur Yengi, baba tarafından Erzincan’lıdır. İlk albümünü 1990 senesinde Sevgiliye ile çıkartmış ve ciddi bir satış rakamına ulaşarak 90’lı yıllara damga vurmayı başarmıştır.
Bugüne kadar Sevgiliye, Hesap Ver, Sıramı Bekliyorum, Karaçiçeğim, Haberci, Aşk Kazası, Peşindeyim, Aşkın Nur Yengi, Yasemin Yağmurları, Aşk’ın Şarkıları ve Gözümün Bebeği isimli albümleri müzik piyasasındaki yerini almıştır.

Mustafa Sandal

Mustafa Sandal_1280x694

Mustafa Sandal 11 Ocak 1970 yılında İstanbul'da doğdu. Aslen Kemahlı'dır. Sandal, 90'lı yılların başlarında çok sayıda ünlü şarkıcıya verdiği bestelerle müzik piyasasında önemli bir yere ulaştı. Mustafa Sandal, 1994 yılında yayınladığı ilk stüdyo albümü Suç Bende ile önemli bir ticari başarı yakalayarak tüm Türkiye'de tanınan bir sanatçı haline geldi.

İlyas Yalçıntaş

İlyas Yalçıntaş_960x960

İlyas Yalçıntaş, 7 Mart 1989 yılında Erzincan'da doğdu. İlyas Yalçıntaş, X factor programında söylediği "İncir" adlı şarkıyla tanındı. 2015 yılında; ilk single çalışması olan İncir'i, ikinci single çalışması olan Olmazsa Olmazımsın'ı ve ilk albümü olan Aşk Adam Seçiyor'u çıkarmıştır.

2015 yılında çıkardığı tüm single ve albümleri 2016 yılında çıkardığı İçimdeki Duman adlı albümünde toplamıştır. İçimdeki Duman albümünde yer alan "İncir", "Olmazsa Olmazımsın", "Nefes" ve "İçimdeki Duman" "Bu Nasıl Veda" adlı şarkılara klipler çekilmiştir.

Şafak Sezer

Şafak Sezer_960x960

Şafak Sezer, 10 Ekim 1970 yılında Ankara’da doğdu. Aslen Erzincanlı olan Sezer oyunculuk kariyerine başlamadan önce çeşitli işlerde çalıştı. Bir gün babası Polat Sezer’in kendisini Ankara Halk Tiyatrosu kurucularından Mehmet Karagöl ile tanıştırması ile oyunculuk dünyasına adım attı. İlk olarak tiyatroda sahneye çıkan Sezer, 9 Eylül Üniversitesi'nin Sinema-TV bölümünün çektiği ‘Bir Düğün Masalı’ adlı filmle sinema dünyasına geçiş yaptı. Boran Kaya’nın sunduğu “İner misin çıkar mısın” adlı eğlence yarışmasına katılıp birinci olan oyuncu program sayesinde adını duyurdu. "Sıdıka", "Baskül Ailesi", "Dostlar Pasajı", "Şafak Vakti", "Alemin Kralı", "Türk Malı" gibi birçok dizide rol alan Şafak Sezer ayrıca; "G.O.R.A", "Maskeli Beşler", "Kutsal Damacana", "Kolpaçino", "Ketenpere" gibi filmlerde de yer aldı.

Oğuzhan Koç

Oğuzhan Koç_960x960

Oğuzhan Koç, 13 Mayıs 1985 tarihinde Üzümlü'de doğmuştur. 13 Mart 1992 tarihinde yaşanan Erzincan depreminin ardından ailesiyle Bursa'ya taşındı.
Oğuzhan Koç'un Ben Hala Rüyada isimli albümü 2 Aralık 2013'te Esen Müzik etiketiyle satışa sunuldu. 2015 yılının Nisan ayında Gülben Ergen ile birlikte seslendirdiği Aşkla Aynı Değil isimli single çıkmıştır. En son çıkardığı single'ı olan "Küsme Aşka"nın söz ve bestesi de Oğuzhan Koç'a aittir.

Koray Avcı

Koray Avcı

Koray Avcı 3 Ocak 1984 yılında Ankara'da doğdu. Avcı,aslen Erzincan'ın Tercan ilçesindendir.
Acun Ilıcalı'nın hazırlayıp, sunduğu Yetenek Sizsiniz Türkiye programına arkadaşı Osman Arslan ile katılıp "beatbox ve Volkan Konak taklidi" performansı sergilemiş ve 2. tura kadar yükselmiştir.
28 Ağustos 2015'de "Aşk İle" isimli ilk solo albümünü yayınladı. "Aşk İle" albümü çıktığı günden sonra uzun süre satış listelerinin ilk sıralarında yer aldı. Albümün çıkış şarkısı Sen'e Hasan Kuyucu yönetmenliğinde çekilen video klibin izlenme rakamları 135 milyonu geçmiştir. 24 Haziran 2016 tarihinde Dokuz Sekiz Müzik etiketiyle Sonra Dersin Ki adlı ikinci albümünü piyasaya sürmüştür.

Demet Sağıroğlu

Demet Sağıroğlu_762x960

Demet Sağıroğlu 5 Aralık 1966 doğumludur. Aslen Kemahlı'dır. 1993 yılında katıldığı Pop Show Şarkı Yarışması'nda ikinci olan Sağıroğlu 1994 yılınında çıkardığı “Kınalı Bebek” dalı albümü ile büyük başarı yakaladı.
1989 yılında Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Elemeleri'nde ikinci olan Kayahan'ın "Melankoli" isimli şarkısında vokal yapmasıyla profesyonel müzik yaşamı başlamış ve uzun yıllar Kayahan'la çalışmıştır. En son Hiç Özlemedin mi? adlı albümünü 2012 yılının Aralık ayında çıkardı.

Gönül Yazar

Gönül Yazar, 12 Ağustos 1936'da İzmir'de doğdu. Aslen Erzincanlı'dır. Asıl adı Mürşide Gönül Özyenginer'dir. Sanat hayatına, 1952 yılında 15 yaşında iken "Ege Ses Kraliçesi Yarışması"nı kazanarak başladı.
Müzik dünyasına adımını, 1962 yılında, ilk kaydı olan "Bak Bir Varmış / Takamadım Başıma Yıldızlardan Tacımı" 78'liği ile yaptı. İlk 45'liğini ise 1965'te "Kelebeğim / Hayran Olurum Aşkı Bilene" adıyla çıkardı.

Hüseyin Turan

Hüseyin Turan_718x960

Erzincan‘ın Tercan‘a bağlı Beykonak köyünde doğdu. 1997‘de ilk solo albümü Hüseyin Turan‘ı, 2000 yılında ikinci albümü Aklıma Düştü Gözlerin’i Bay Müzik’ten yayınladı. Bu albümlerin ardından 2002 yılında Turna Sesi, 2004 yılında Hoş Geldin, 2005 yılında Kilit, 2007 yılında Adı Karanfil, 2010 yılında Leyla Nefesi albümlerini yayınladı.
Sanatçının 2012 yılında yayınlanan albümü “Dolu” 2014’de yayınlanan albümü “Süveyda” 2016 yılında yayınlanan 20. Yıl Özel Albümü “Ki” ve 2017 yılında yayınlanan, deyişlerden oluşan “YAAli / Ehl-i Deyişler” albümünü kendi kurduğu firması Doğaç Müzik etiketiyle yayınlandı.
 

Ekrem Düzgünoğlu

Ekrem Düzgünoğlu_960x960

Ekrem Düzgünoğlu, 20.06.1980 yılında ankara'da doğdu. Aslen Erzincanlı'dır. Çok küçük yaşlarda bağlama ile tanışmış ve henüz İlkokul çağında iken katıldığı müzik yarışmasında 1. olarak Devlet Bakanlığı tarafından ödül kazanmıştır.
İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı T.H.M Ses Eğitimi Bölümünü’nden mezun olmuştur. 1999 senesinde 3 arkadaşı ile birlikte Grup Çığlık’ı kurmuş ve Anadolu Rock tarzında ilk albümünü çıkartmıştır.
Sadece solist kimliği ile değil müzisyen ve besteci olarakta büyük başarılara imza atan Ekrem Düzgünoğlu Karanlıktan Güneşe isimli ilk solo albümünü 2007 yılında müzik severler ile paylaşmıştır. Daha sonra Kahır ve İstanbul isimli albümleri müzik piyasasına sürmüştür.

Arzu Şahin

Arzu Şahin_639x960

Arzu Şahin, 1978'de İstanbul'da doğdu. Aslen Erzincanlı olan sanatçı, “Ceylanım” adını verdiği ilk albümünü 1999 senesinde çıkarttı.
Arzu Şahin, kendine has sesi ve yorumuyla Türk Halk Müziği dinleyicisi tarafından büyük bir beğeniyle karşılanmıştır. Güçlü sesi ve yorumu sayesinde kısa zamanda başarı elde eden Arzu Şahin, 2000 senesinde “Aşk” adını verdiği ikinci albümü çıkartmıştır.
Şahin daha sonra 2002 yılında Sus, 2004 yılında Garipler, 2006 yılında Ne Fayda, 2008 yılında Kıvırcık Ali Arzu Düet, 2009 yılında Türkülerle Yeniden, 2012 yılında Eyvah Ömrüm ve 2014 yılında Kendimi İhbar Ediyorum albümlerini çıkartmıştır.

Yakup Ekin

yakup ekin_960x960

Yakup Ekin, 1975 yılınında Erzincan dodu. Ekin, ilköğretim, orta ve lise tahsilini Erzincan’da tamamlamıştır.
Orkestra şefi ve Şarkıcı Armağan Şenol dahil bir çok usta isimden şan ve solfej dersleri alan Yakup Ekin müzik dünyasına 2005 yılında Bir Nefes isimli albüm ile giriş yapmıştır.

Seslendirdiği Bir Nefes isimli şarkı ile yılın en iyi çıkış yapan sanatçısı olmuştur. Şarkı ise yılın en iyi şarkısı seçilmiş, dijital ortamda en çok sevilen şarkı olmuştur. Albümde Giderim Buralardan, Küpe ve Unutamam isimli şarkılar da müzik severler tarafından tam not almıştır. Yıkılsın Dünya, Unutabilmekmi Seni Asla, Bir Nefes, Unutamam, Senden Sonra, Yalanmış, Ya Bugün Döneceksen gibi bir çok şarkısı youtube video sitesinde milyonlarca kez dinlenmiştir.
Seslendirdiği bütün şarkıların söz ve müzikleri kendisine aittir.
Albümlüri, Bir Nefes, Senden Sonra (Fantazi Albüm), Senin Yolunda (Maxi Single), Tutsak (Pop Albüm), 4 Dörtlük (Maxi Single Albüm), Bırak Acısın (Maxi Single), Ya Bugün Döneceksin (Single)

Arif Kurt

Arif Kurt_960x960

Erzincanlı sanatçı Arif Kurt, müzik yaşamına küçük yaşlarda başlamıştır. Söz yazarı da olan Kurt'iun eserleri bir çok sanatçı tarafından seslendirilmiştir.
Arif Kurt, Seher Yeli ve Yolcu isimli iki albüm çıkarmıştır.

Eren Bakıcı

Eren Bakıcı_640x960

Eren Bakıcı, 1984 yılında İstanbul’da doğmuştur. Aslen Erzincanlı’dır.
Eren Bakıcı, Orta okul ve liseyi Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Devlet Konservatuvarı Bale bölümünde okudu. Altı yıl boyunca Atatürk Kültür Merkezi Çocuk ve Gençlik Balesi’nin sergilediği oyunlarda rol aldı. Eren Bakıcı Londra’da Urdang Dans Akademisi’nde ve Budapeşte Dans Okulu’nda eğitim almıştır. Dans@ grubu ile Türkiye’yi Çin’de temsil ederek birçok başarıya imza atmıştır…

Cemre Kemer

Cemre Kemer_960x960

Cemre Kemer, 1985 yıında İstanbul'da dünyaya geldi.Aslen Erzincanlıdır.
Cemre Kemer, Lütfü Banat İlkokulu ve Sedat Simavi İlkokulu’nda okuduktan sonra, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Bölümü’ne girdi. Atatürk Kültür Merkezinde Çocuk ve Gençlik Balesi’nde çeşitli çocuk bale oyunlarında değişik rollerde görev almıştır.
2005 yılında aynı zamanda çocukluk arkadaşları olan Eren Bakıcı, Gülçin Ergül, Yasemin Yürük ile birlikte “Hepsi” isimli müzik grubu kurmuştur.

2006 yılında “Pepsi” sponsorluğunda Sezen Aksu ile Türkiye turnesine çıkmıştır. Ardından Kenan Doğulu ile birlikte 40 derece partileri’ne katılmıştır. Yine 2006 yılında “Kısık Ateşte 15 Dakika” isimli sinema filminde “Hepsi” grubu ile birlikte filmde rol almıştır.

Editör: Merve Kiraz