Şarkıcısından oyuncusuna siyasetçisinden söz yazarına tanıdığımız ünlü isimlerin Erzincanlı olduğunu biliyor muydunuz?

İşte Erzincanlı ünlüler:

Şafak Sezer

10 Ekim 1970 yılında Ankara’da doğan oyuncu aslen Erzincanlı. Ankara Halk Tiyatrosu kurucularından Mehmet Karagöl ile tanışması ile oyunculuğa adım atan Sezer, adından söz ettiren çok sayıda filmde oynadı.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ve gaziler Karasu Nehri'nde rafting yaptı Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ve gaziler Karasu Nehri'nde rafting yaptı

Sevcan Orhan

6 Ağustos 1982 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Sevcan Orhan aslen Erzincan Çayırlı Yeşilkaya köylü. Çocukluğundan itibaren müzik eğitimi alan güzel sesli sanatçı ilk albümü Nenni Bebeği 2000 yılında çıkardı.

Oğuzhan Koç

1985 yılında Refahiye'de doğan sanatçı 1992 tarihinde yaşanan Erzincan depreminin ardından ailesiyle Bursa’ya taşınarak yaşamına orada devam etti.  Şarkıcının ilk albümü ise 2013 yılında Ben Hala Rüyada ismi ile çıktı.

Ezhel

1990 yılında Ankara’da dünyaya gelen sanatçının asıl adı Ömer Sercan İpekçioğlu.  Şarkıcı aslen Erzincan İliç ilçesi Yakuplu köyündendir. Geniş kitlelere ulaşan sanatçının ilk albümü 2017 de çıktı.

Aysel Gürel

1929 yılında Denizlide dünyaya gelen söz yazarı baba tarafından Erzincanlıdır. Kariyer basamaklarını emin adımlarla tırmanan Gürel’in 20 binden fazla yazdığı şarkı bulunuyor.

Haluk Bilginer

Yalnızca Türkiye’de değil Dünya’da tanınan Bilgiler İzmir doğumludur. Aslen Erzincanlı olan oyuncunun sayısız film, dizi ve tiyatro oyunu var. Öte yandan usta oyuncu Uluslararası Emmy Ödülü'nü ülkemizde alan ilk ünlü.

Mustafa Sarıgül

1956 Tarihinde Erzincan’da dünyaya gelen Sarıgül siyasetçi kimliği ile tanınıyor. Uzun yıllar Şişli Belediye Başkanlığı yapan siyasetçi şu an Erzincan Milletvekili olarak görev yapıyor.

Binali Yıldırım

Son başbakan Binali Yıldırım, 1955 Yılında Erzincan Refahiye ilçesinde dünyaya gelmiştir. AK Parti’nin üçüncü genel başkanı olan siyasetçi 28. Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı olarak da görev yaptı.

Editör: Yasemin Dülgeroglu