Her yörenin kendine has lezzetleri bulunuyor. Gastronomi meraklıları ise yurdun her yerinden güzel lezzetleri araştırıyor. Bizde haberimizde çeşitli lezzetlere sahip olan Erzincan mutfağını sizler için derledik.

MEŞHUR ERZİNCAN LEZZETLERİ

Yaprak Döner

Erzincan’a özgü yaprak döner dağlarda doğal olarak yetiştirilip beslenen hayvanların etlerinden yapılan ince ince doğranarak hazırlanır. Bu lezzet isteğe bağlı olarak, ekmek arası veya pilavla servis edilir.

Etli Üzüm Yaprağı Sarması

Mayıs aylarında Erzincan’ın meşhur üzüm bağlarından toplanan asma yaprakları hazırlanan kıymalı iç harcı ile birleşince ortaya muhteşem bir lezzet çıkar.

Kete

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ve gaziler Karasu Nehri'nde rafting yaptı Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ve gaziler Karasu Nehri'nde rafting yaptı

Kahvaltıların, bayram ve misafir sofralarının vazgeçilmez lezzeti Erzincan ketesi her yerde aynı lezzeti vermez. Mutlaka Erzincan’da yapılması gerekir.

Erzincan Usulü Keşkek

Ege bölgesi yemeği olarak bilinen keşkeğin Erzincan’a özgü bir yapılışı vardır. Bu Erzincan usulu keşkektir. İçinde kuşbaşı et ve salça bulunan Erzincan usulü keşkek buğday, tuz, karabiber ve tereyağının bir araya gelmesiyle yapılır.

Gasefe

Erzincan’a özgü yöresel tatlı gasefe kuru kayısı ile yapılır. İçerisine tereyağı, şeker, ceviz ve su eklenerek hazırlanır. Üstelik oldukça besleyicidir.

Gendime Çorbası

Adı bile oldukça farklı olan bu çorbanın benzerine başka yörelerde rastlamanız düşük bir ihtimal. Tamamen yöresel olan bu çorbaya pek çok kişi bayılır.

Erzincan’da yiyecek bir şeyler arıyorsanız bunların dışında daha pek çok lezzet olduğunu da unutmayın.

Editör: Yasemin Dülgeroglu