ERZINCAN

Erzincan’ın enfes tatlısı Gasefe

Erzincan mutfağının enfes lezzetlerinden olan, tatlıların en tatlısı Gasefe'nin tadına doyamayacaksınız

Abone Ol

Misafir çağırdınız ve tatlı seçeneği mi arıyorsunuz sizlere Erzincan’ımızın en kolay en damak çatlatan lezzetlerinden olan gasefeyi öneriyoruz.

Erzincan Usulü Gasefe Tatlısı, Erzincan yöresinde oldukça fazla yemek çeşitleri vardır. Doğu yöresi kebaplar ve acılı yemekleri ile ünlüdür. Doğu yemeklerinin oldukça zor ve zahmetli yemekleri dışında çok pratik ve oldukça lezzetli yemekleri ve kolay tatlıları da bulunduğu bilinir. Erzincan yöresine ait olan gasefe tatlısı buna bir örnek olarak verilebilir. Gasefe tatlısı kayısıdan yapılan oldukça kolay bir tatlı tarifidir. Gasefe tatlısı yapılırken tek dikkat edilmesi gereken püf noktası kayısının kuru olmasına özen göstermektir. Şimdi sizlere gasefe tatlısı tarifini en kolay şekilde anlatalım.

Erzincan Usulü Gasefe Tatlısı Tarifi

Malzemeler
Yarım kilo kuru kayısı
3-4 kaşık tere yağ
1 su bardağı ceviz

Hazırlanışı;

Bu tatlı tarifinde en önemli kural, kayısıların kuru olması ve mevsiminde toplanmış ve uygun şartlarda kurutulma işlemi yapılmış olması gerekir. Kuru olan kayısı temiz bir şekilde yıkanır ve derin bir tencere içine alınır. 1-2 bardak su eklenen kayısı bir gece bu şekilde tencere içinde suda beklenir. Ertesi gün ise kayısı suyu süzülür ve ocağa alınır. Kısık olan ateşte yaklaşık 9-10 dakika kadar pişirin. Başka bir tavada tere yağ eritilir. Kayısı temiz ve güzel bir tabağa servis için alınır ve üzerine tere yağ gezdirilir. Cevizler iri iri kırılır ve kayısı üzerine bol bol eklenerek servis yapılır. 

Mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız.