ERZINCAN

Erzincan’ın doğal cennetlerini keşfetmek için hafta sonuna bir plan yapabilirsiniz

Tarihi zenginlikleriyle ünlü olan Erzincan İli gezilebilecek çok fazla doğal güzellik barındırıyor.

Abone Ol

Hafta sonu yapacak bir şeyler arıyorsanız, kendinizi doğal güzelliklerin içine atıp zihninizi dinlendirebilirsiniz. İşte Erzincan’da gezebileceğiniz yerler…

1)Girlevik Şelalesi:

Erzincan Çağlayan’da bulunan bu şelale, doğal güzellikleri ve dinlenme alanlarıyla ünlüdür. Piknik yapmak için harika bir yerdir. Üretme havuzlarında yetiştirilen alabalık ve ızgara tavukla lezzetli bir öğle yemeği yiyebilirsiniz1.

2)Otlukbeli Gölü:

Bu gölün en ilginç özelliği, oluşumunun dünyada eşi benzeri olmamasıdır. Traverten şelalesiyle ünlü olan göl, doğal anıt olarak koruma altındadır. Maden sularının oluşturduğu traverten setiyle eşsiz bir göl konumundadır.

3)Karanlık Kanyon (Kemaliye):

Dünyanın ikinci büyük kanyonu olan Kemaliye Karanlık Kanyon, Fırat Nehri’nin efsanesidir. 500-600 metre yüksekliğinde kapalı bir ekosistem oluşturmuş doğa harikasıdır. Canyoning sporu için idealdir.

4)Ekşisu Mesire Alanı:

Yüzme havuzu, doğal kükürtlü havuzu, piknik masaları ve gezi parklarıyla huzur dolu bir alan. Erzincan Merkez’e sadece 11 km uzaklıkta bulunuyor.

5)Dumanlı Yaylası:

Refahiye ilçesinde yer alır ve doğal güzelliğiyle göz doldurur. Yaylada sosyal tesisler, yürüyüş yolları ve piknik alanları bulunurken, vatandaşlar karavan veya çadırlarıyla gelerek doğayla iç içe kamp yapma imkânı bulabiliyor. Ayrıca, Dumanlı Tabiat Parkı’nda bungalov evler ve diğer olanaklar da mevcut.

Bu doğal güzellikleri keşfederken sevdiklerinizle bol bol fotoğraf çekilerek unutulmaz anılar biriktireceksiniz.