ERZINCAN

Erzincan’da yaşanan selin üzerinden 12 gün geçti hala arazi yolları yapılamadı

29 Ağustosta Erzincan’ın başta Üzümlü ilçesi ve çevre köyleri olmak üzere birçok yerde meydana gelen sel felaketinin ardından tarım arazilerinin yolları hala yapılamadı.

Abone Ol

29 Ağustosta meydana gelen özellikle Üzümlü, Tercan, Kemah ilçelerinde ev, yol ve tarım arazilerini balçıkla kaplayan selin yaraları hala sarılamadı. Öncelikle Ana yolları, evleri temizleyip açmaya yönelen ekipler, taşkına neden olan derelerde çalışmalara başlasa da hala bir çok tarım arazisine çiftçiler arabaları ile ulaşamıyor.

Bayırbağ Köyünde gelen sel suları araziye giden yol üzerindeki köprüyü tıkamış taşkın suları dere kenarındaki tarım arazilerine giden yolu tahrip etmişti. Bölgede çalışan ekipler köprüyü üzerindeki taşkınları temizledi fakat araziye giden yolu hala onaramadı. 12 gündür bölgede bulunan arazilere taşıtla ulaşım sağlanamıyor. Ürünler komşu köy Karakaya üzerinden taşınabiliyor. Çiftçiler yetkililerden bir an önce artık çözüm bekliyor. “Şimdi hasat zamanı araçla gitmemiz gerekiyor 500 metrelik yol için biz kilometrelerce yol dolanıyoruz. Önceliklerinde biz onları anladık ama şimdi onların bizi görme zamanı’ dediler.