ERZINCAN

Erzincan’da kamp yapılabilecek doğal güzelliklerle dolu alanlar

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ederken doğada serin bir gece geçirmeyi hayal ediyor olabilirsiniz.

Abone Ol

Son dönemlerde Ergan dağı kayak merkezi yaz etkinlikleri kapsamında kamp severlerin uğrak yeri olmuştu. Ancak burası dışında Erzincan’da gözlerden uzak kamp yapabileceğiniz ve kafa dinleyebileceğiniz pek çok alan bulunuyor.

Erzincan doğal güzellikleri ve sakinliğiyle adından sürekli bahsedilen şehirlerden biri. Sizde Erzincan’da bulunan bazı alanlarda yalnız piknik yapabileceğiniz gibi bu alanlar kamp ateşi de yakabilirsiniz. İşte Erzincan’da kamp yapabileceğiniz birkaç güzel yer…

Altıntepe Çevresi Kamp Alanı: Erzincan şehir merkezine 19 km mesafede yer alan Altıntepe kamp alanına Ulaşım şehir merkezinden toplu taşımayla ve özel araçlarla sağlanabiliyor. Doğal güzellikler ve farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan bu mekânda kamp yapmak heyecan verici olabilir.

Kemaliye Kamp Alanı: Fırat Nehri kenarında yer alan bu mekân doğa sporları için de harika bir yer. Macera ve doğa severler için doğru yer.

Girlevik Şelalesi Kamp Alanı: Erzincan merkeze yakın şelalesiyle ruhunuzu doyuran, doğal güzellikleriyle ünlü bir alan.

Dumanlı Yaylası Kamp Alanı: Refahiye ilçesinde yer alan bu doğal güzellik gerçekten nefes aldığınızı hissedeceğiniz bir yer. Burası size doğayla iç içe bir kamp deneyimi sunar.

Abrenk (Vank) Kilise Mevkii Kamp Alanı: Abrenk kilisesi Erzincan’ın Tercan ilçesinde yer alıyor. Bu alan kilise şehir merkezine ise 95 km mesafede yer alıyor. Abrenk kilisesine Tercan ilçe merkezinden minibüslerle ve özel araçlarla ulaşım sağlamak mümkün. Burada serin bir kamp deneyimi sizi bekliyor.